•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 12 C
    Αθήνα
Μπαμπάς

10 λόγοι που σε κάνουν τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου.

( λέξεις)
10 λόγοι που σε κάνουν τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου.

1. Όταν σου είπε η μαμά μου πως είναι έγκυος, εσύ πάγωσες. Είχες δει στα έργα τους μπαμπάδες να χοροπηδάνε, αλλά εσύ αγχώθηκες τρελά. Δεν πειράζει, δεν παρεξηγούμαι. Είναι φυσιολογικό. Είσαι ένας υπεύθυνος μπαμπάς.

2. Όταν γεννιόμουν ένιωθες δύο πράγματα. Ο πιο άχρηστος και ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Ήσουν και τα 2! Σίγουρα δεν μπορούσες να βοηθήσεις τη μαμά μου και να την κάνεις να μην πονάει, ενώ ταυτόχρονα ήθελες να αγκαλιάσεις όλο τον κόσμο και να ουρλιάξεις από χαρά. Ακόμα σκέφτεσαι εκείνες τις ώρες και νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι σου.

3. Όταν με έπιασες πρώτη φορά στα χέρια σου, ήθελες να ήμασταν μόνοι μας. Οι δυο μας. Για να με τρελάνεις στα φιλιά, να με πετάξεις ως το ταβάνι και να πλαντάξεις στο κλάμα από χαρά! Εδώ και λίγα λεπτά ήσουν… “Μπαμπάς”. Ο μπαμπάς μου. Δεν έκανες τίποτα από αυτά γιατί ήταν μπροστά οι γιαγιάδες, οι παππούδες μου και οι φίλοι σας. Δεν πειράζει. Εγώ τα ένιωσα όλα αυτά που ένιωθες εκείνα τα δευτερόλεπτα και τα θυμάμαι. Έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου. Και την καρδιά μου.

4. Όταν οδήγησες για πρώτη φορά από το μαιευτήριο για το σπίτι, πήγαινες στη δεξιά λωρίδα και με 4ο χλμ την ώρα. Οι πίσω κόρναραν αλλά για εσένα ξαφνικά όλα τα αυτοκίνητα ήταν πιθανοί εχθροί. Αυτό δεν το ξεπέρασες ακόμα και τώρα που μεγαλώνω. Όταν με έχεις στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου οδηγείς με μια αδιανόητη προσοχή. Πλάκα έχεις!

5. Όταν παίζουμε, γίνεσαι παιδί. Κάνεις φωνές, μιμείσαι ζώα, σέρνεσαι στα πατώματα, κάνεις γκριμάτσες! Ξέρεις, όλα αυτά που δεν κάνει η μαμά! Εγώ σκάω στα γέλια! Αν σε έβλεπες θα γελούσες κι εσύ! Είσαι απολαυστικός! Σε αγαπώ, στο είπα;

6. Αυτό που όταν δεν σε κοιτάω με κοιτάς και καμαρώνεις, δεν το κατάλαβα ποτέ! Μα σε βλέπω από το πλάι που με κοιτάς! Κι εσύ καμαρώνεις σαν απόλυτος χαζομπαμπάς. Άντε καλά, συνεχίζω να προσποιούμαι ότι δεν σε βλέπω για να πάρεις το χρόνο σου!

7. Έχεις γεμίσει τα πάντα με τις φωτογραφίες μου. Κινητό, tablet, οθόνη υπολογιστή, το γραφείο σου… Και τις κοιτάς ξανά και ξανά! Θες να με βλέπεις παντού και πάντα. Να σου πω κάτι; Κι εγώ αν είχα κινητό, τη φωτογραφία σου θα έβαζα! Γιατί όταν λείπεις.. μου λείπεις..

8. Όταν είσαι στη δουλειά με σκέφτεσαι πολύ. Πάρα πολύ. Και μιλάς για εμένα. Και γίνεσαι αυτός ο κουραστικός τύπος που ξαφνικά δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, για συναυλίες, (για γυναίκες!), αλλά μόνο για εμένα! Εντάξει το δέχομαι, αλλά άμα θες μπορείς να μιλήσεις και για άλλα θέματα, δεν έχω πρόβλημα.

9. Όταν αρρωσταίνω, αρρωσταίνεις μαζί μου. 37,5 εγώ, 42 εσύ. Τρέμεις μην υποφέρω, μην πονάω, μην ταλαιπωρούμαι. Μπαμπά μου, είναι λογικό, όλα τα παιδάκια αρρωσταίνουν. Με μια αγκαλιά σου, γίνομαι αμέσως καλύτερα.

10. Όταν κάτι πάει στραβά, με παίρνεις αγκαλιά. Και ξέρω ότι δεν είσαι καλά, ότι είσαι πιεσμένος, ότι είσαι στεναχωρημένος. Και μόλις ακουμπήσω το μάγουλό μου στο δικό σου, εσύ ηρεμείς. Και παίρνεις ανάσα. Όλα μοιάζουν πιο εύκολα. Είμαστε μαζί. Εγώ κι εσύ.

Να σου πω κάτι, είμαι το πιο τυχερό παιδί του κόσμου που σε έχω μπαμπά μου. Σε θαυμάζω και θέλω να σου μοιάσω. Δεν ξέρω αν ποτέ θα σου ανταποδώσω όλα όσα έκανες για μένα, αλλά η καρδιά μου χτυπάει για εσένα και τη μαμά. Είσαι ο ήρωάς μου, το πρότυπό μου, ο μπαμπάς μου. Σε αγαπώ με όλη τη δύναμη της μικρής μου καρδούλας, γιατί είσαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου. Ο δικός μου.

Από τον Οδυσσέα.
Τον γιο της Μυρτώς.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr