•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 17 C
    Αθήνα
Μπαμπάς

Μπαμπά: Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που περιμένει (η μαμά) από εσένα

( λέξεις)
Μπαμπά: Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που περιμένει (η μαμά) από εσένα

Ο μπαμπάς που τα κάνει όλα, αλλάζει πάνες, κάνει μπάνιο το μωρό, πηγαίνει στην παιδική χαρά ή φοράει τον μάρσιπο για να πάει στο σούπερ μάρκετ με το μωρό είναι πλέον το συνηθισμένο «μοντέλο» μπαμπά.

Γιατί, όμως, οι μαμάδες ακόμα παραπονιούνται ενώ οι μπαμπάδες ολοένα και περισσότερο ασχολούνται με τα παιδιά και τις «δουλειές» που κάποτε έκαναν μόνο οι μαμάδες;

Όταν μια μαμά δεν μπορεί να διαχειριστεί το κλάμα του παιδιού στο δρόμο, όταν η μαμά αποφασίζει να δώσει ένα μπισκότο στο παιδί για να μην γκρινιάζει στις κούνιες ή όταν του δίνει την πιπίλα ενώ είναι 2,5 χρονών δέχεται την κριτική των άλλων ή τα κακόβουλα βλέμματα. Όταν ο μπαμπάς βρίσκεται στην ίδια θέση απλά δέχεται ένα συγκαταβατικό νεύμα ή ένα χαμόγελο. Γιατί μπορεί ο σύγχρονος μπαμπάς να τα κάνει όλα, αλλά ακόμα θεωρείται ότι δεν είναι όλα δική του δουλειά! Μάλιστα, κάποιοι το βρίσκουν χαριτωμένο ή τρυφερό όταν ένας μπαμπάς... είναι απλά μπαμπάς.

Το μοναδικό πράγμα που περιμένει κάθε νέα μαμά από κάθε νέο μπαμπά είναι να κάνει όλα όσα κάνει κι εκείνη χωρίς να το θεωρεί «έξτρα δουλειά». Πρέπει να τα κάνει πλέον όλα γιατί αυτός είναι ο ρόλος του. Και κάθε φορά που αλλάζει μια πάνα αργά το βράδυ ή ξυπνάει νωρίς το πρωί για να δώσει γάλα στο μωρό, δεν πρέπει να περιμένει χειροκροτήματα (ή τουλάχιστον περισσότερα μπράβο από ότι η μαμά). Οι σύγχρονοι μπαμπάδες δεν κάνουν babysitting. Απλά κάνουν ό,τι έκαναν οι μαμάδες τόσο καιρό. 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr