•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 13 C
    Αθήνα
Μπαμπάς

3 tips για νέους μπαμπάδες

( λέξεις)
3 tips για νέους μπαμπάδες

Μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που θέλετε να γνωρίζετε για το νεογέννητο, περιλαμβάνουν:

Μπαμπάς και μωρό επαφή δέρμα με δέρμα
Η επαφή δέρμα με δέρμα είναι κάτι που βιώνουν οι περισσότερες μητέρες αμέσως μετά τον τοκετό. Το μωρό τους τοποθετείται στο στήθος τους και μεγάλο μέρος του καθαρισμού συμβαίνει ενώ λαμβάνει χώρα αυτός ο αρχικός δεσμός. Ωστόσο, η επαφή δέρμα με δέρμα είναι εξίσου σημαντική και για τους πατέρες. 

Ειδικά επειδή οι μπαμπάδες δεν θηλάζουν, είναι επιβεβλημένο να ορίσετε σκόπιμα ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να έχετε αυτή την επαφή με το νεογέννητό σας. Οι μπαμπάδες έχουν επίσης την ίδια ικανότητα με τις μαμάδες να βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και του καρδιακού παλμού του μωρού τους.

Μιλήστε στο μωρό σας
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του εγκεφάλου συμβαίνει όταν μιλάτε και τραγουδάτε στο μωρό σας. Παρόλο που το νεογέννητο μωρό σας δεν μπορεί να πει λέξεις ακόμα ή να μιλήσει με σαφείς προτάσεις, μπορεί στην πραγματικότητα να μάθει και να κατανοήσει τις λέξεις που ακούει.

Το να τους μιλάτε γλυκά ή το να τραγουδάτε με χαρούμενη φωνή από τη γέννησή τους μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το μωρό σας να δημιουργήσει ένα δυνατό λεξιλόγιο.

Παίξτε μαζί του
Μπορεί να είναι μια κοινή παρανόηση ότι ο χρόνος παιχνιδιού είναι πιο ευχάριστος για τα μεγαλύτερα μωρά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα νεογέννητα μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι εξίσου. Ως νέος μπαμπάς, προσπαθήστε να παίζετε με το νεογέννητό σας κάθε μέρα.

Είναι εντάξει αν εσείς και η σύντροφός σας έχετε διαφορετικές προσεγγίσεις ή στυλ παιχνιδιού. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι το μωρό σας θα λατρέψει να παίζει και με τους δύο σας. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει τον δεσμό σας αλλά δημιουργείτε επίσης εκπληκτικές αναμνήσεις στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε στα επόμενα χρόνια.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr