•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Μπαμπάς

Γιατί τα παιδιά περνούν μια φάση που θέλουν περισσότερο τη μαμά τους;

( λέξεις)
Γιατί τα παιδιά περνούν μια φάση που θέλουν περισσότερο τη μαμά τους;

Όλα τα παιδιά περνούν αυτή τη φάση που θέλουν συνέχεια τη μαμά. Ξεκινά με το «άγχος αποχωρισμού» λίγο πριν τα πρώτα γενέθλια του παιδιού και μπορεί να κρατήσει μέχρι και τα 2 έτη.

Από το παιδικό δωμάτιο ακούγεται συνέχεια ένα «μαμά», όταν πέφτει τρέχει στη μαμά, όταν πεινάει τραβάει τη μαμά από την μπλούζα και όταν φοβάται το βράδι και ξυπνάει ζητάει τη μαμά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια φυσιολογική φάση που πρέπει να περάσει το παιδί που δείχνει όχι μόνο ότι το παιδί έχει αναπτύξει μια υγιή συναισθηματική σχέση με τον γονιό που το φροντίζει αλλά κι ότι γενικότερα αναπτύσσεται σωστά.

Συνήθως τα παιδιά τον πρώτο χρόνο περνούν περισσότερο χρόνο με την μαμά για αυτό δένονται περισσότερο μαζί της, όμως σε πολλές περιπτώσεις, όταν ο μπαμπάς είναι εκείνος που φροντίζει το μωρό περισσότερο, τότε μπορεί να περάσει την ίδια φάση και με τον μπαμπά.

Αυτό που πρέπει να θυμούνται οι μπαμπάδες είναι ότι αυτή η συμπεριφορά δεν δείχνει κάποια προτίμηση προς τη μαμά ή απόρριψη προς τον μπαμπά. Είναι απλά μια φάση που θα περάσει!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr