•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Πάμε άτα

4 θεατρικές παραστάσεις για να δείτε μαζί!

( λέξεις)
4 θεατρικές παραστάσεις για να δείτε μαζί!

Δεν έχω καλύτερο όταν έχω οργανώσει έξοδο με τα παιδιά και μάλιστα όταν πρόκειται να πάμε θέατρο γιατί εκεί ανακαλύπτουν έναν άλλο κόσμο και η φαντασία τους μπορεί κυριολεκτικά να αναπτυχθεί. Οι 4 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος και έχουν ήδη μπει στην to do list μας είναι οι παρακάτω.

Αισώπου Κόμιξ!

Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά...αγνώριστοι. Δράση απρόσμενη, με θεατρικό παιχνίδι, μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από...κόμιξ. Παραμύθια γνωστά και οικεία σε μικρούς και μεγάλους που όμως παρουσιάζονται με τρόπο που ξαφνιάζει και ενθουσιάζει τα παιδιά.

Ο "Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας", "Ο Βοριάς και ήλιος, "Η αλεπού και ο κόρακας", "Ο λαγός και η χελώνα", "Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής", συνθέτουν τη διαδραστική μουσική παράσταση "Αισώπου Κόμιξ", που παρουσιάζει για 4η συνεχόμενη χρονιά η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Πέτρου Δαμουλή πάνω σε μια ιδέα και κείμενο του Τάσου Ράτζου.

Faust
Αθηναϊδος 12 & Καλαμιώτου 11, Κέντρο
Τηλ :. 210 3234095
Παραστάσεις έως 09/04
Πληροφορίες: πρωί Κυριακή 12μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ


θεατρικές παραστάσεις a

Ένας Δράκος...μα ποιος Δράκος;

Σε μια καστροπολιτεία κάπου μακριά, τότε που οι Δράκοι και οι ιππότες ζούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς αυτό να φαίνεται παράξενο σε κανέναν… ένας Δράκος είχε εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και χρόνια. Ήταν χωρίς αμφιβολία αυτός που όριζε τις τύχες όλων των κατοίκων της. Ο αδιαμφισβήτητος αφέντης της. Και σιγά σιγά οι άνθρωποι της πολιτείας τον συνήθισαν. Δεν τους τρόμαζε όπως στην αρχή. Άλλωστε δεν απαιτούσε και πολλά… μόνο κάθε τόσο να τρώει μια κοπέλα που οι κάτοικοι του πρόσφεραν σε αντάλλαγμα για την ασφάλεια και την προστασία που τους παρείχε από τα υπόλοιπα δεινά που μπορεί να τους απειλούσαν. Όταν αρχίζει η ιστορία μας, είναι η σειρά της Έλσας, της κόρης του Καρλομάγνου η οποία νιώθει σχεδόν περήφανη που θα θυσιαστεί για το καλό των συμπολιτών της. Την παραμονή όμως της θυσίας της, φτάνει στην πόλη ο γενναίος ιππότης Λανσελότος, ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να συμβεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, αυτή η κατάφωρη αδικία.

Η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος βάζοντας την δική τους γνώριμη πινελιά, διασκευάζουν το Δράκο, το γνωστό αριστούργημα του εικοστού αιώνα, δημιουργώντας μια σκηνική σύνθεση για μικρούς – αλλά και όχι μόνο – θεατές, με καυστικό χιούμορ, παιγνιώδεις ανατροπές που μπλέκουν το παραμύθι, την παραβολή και τη σάτιρα μέσα από έντονη θεατρικότητα.

Θέατρο Πόρτα
Λεωφόρος Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι
Τηλ.: 210 7711333
Πληροφορίες: πρωί Κυριακή 11 π.μ. / απόγευμα Σάββατο 5.00 μ.μ.
Τιμή: 10 & 8 ευρώ

θεατρικές παραστάσεις b

Στην Κιβωτό στις Οκτώ

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Ulrich Hub με το «Στην Κιβωτό στις οκτώ», αφηγείται με σύγχρονη ματιά το βιβλικό κατακλυσμό του Νώε, στήνοντας μια ευφυέστατη περιπέτεια με πολύ γέλιο, πολλά ερωτήματα, πολλή μουσική, πολύ νερό, πολλά ζώα, μια κιβωτό, ένα εισιτήριο για δυο, και ένα ραντεβού ακριβώς στις οκτώ. Στο αλληγορικό έργο – ύμνο στη φιλία, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία, πρωταγωνιστές είναι τρεις πιγκουίνοι και μια περιστέρα, που, με φόντο τον απέραντο πάγο, θέτουν απορίες και ερωτήματα, αναπαράγοντας το λόγο και τις ερωτήσεις των ίδιων των παιδιών.

Φέτος, με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη δραματουργία για παιδιά, το θέατρο Κάππα παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί το διεθνές best seller του Ulrich Hub  «Στην Κιβωτό στις οκτώ». Η Κιβωτός του Νώε, μετά το ταξίδι της στις περισσότερες ευρωπαϊκές σκηνές, φτάνει στην Ελλάδα σε μια παράσταση με ηθοποιούς και μουσικούς, σκιές, ειδικές κατασκευές και πολυμέσα. Μουσικοί συνοδοιπόροι ζωντανά στη σκηνή οι αγαπημένοι μικρών και μεγάλων, Burger Project.

Θέατρο Κάππα
Κυψέλης 2, Κυψέλη
Τηλ. 210 7707227, 210 8827000
Πληροφορίες πρωί Κυριακή 11.30 π.μ.
Τιμή: 12 & 8 ευρώ/ πληροφορίες τηλ. 210 7777104

θεατρικές παραστάσεις c

"Μόνο αν το Πιστέψεις..."

Στη Χώρα της Υπομονής οι κάτοικοι ζούσαν ευτυχισμένοι, με αγάπη και αφθονία. Ένας άνθρωπος όμως που τα ήθελε όλα, ο αρχιστράτηγος Τραμουντάνας, βάζει σκοπό της ζωής του να ανατρέψει την ήσυχη ζωή των κατοίκων της. Με τον άπληστο χαρακτήρα του ρίχνει τους ήρωές μας σε μεγάλες περιπέτειες. Τους κυνηγά σε θάλασσες, πόλεις, βουνά και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με τρικυμίες, θαλασσομαχίες, φύλακες-δεινόσαυρους και περίπλοκα αινίγματα. Θα καταφέρουν τελικά οι ήρωες μας να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους περιμένουν και να πάρουν πίσω αυτά που τους ανήκουν; Μέχρι που μπορεί να φτάσει μία μητέρα για να σώσει το παιδί της;

H Κέλλυ Σταμουλάκη μετά τη μεγάλη της επιτυχία «Πρίγκιπας και Φτωχός», επιστρέφει με τη νέα της παράσταση «Μόνο αν το Πιστέψεις…» στο Θέατρο Αλίκη. Μια μεγάλη παραγωγή με την οποία υπόσχεται να κινητοποιήσει την ευαισθησία και τη φαντασία μικρών και μεγάλων μέσα από μία εκφραστική εικαστική γλώσσα αλλά κυρίως να συγκινήσει με τη δύναμη των νοημάτων της.

Θέατρο Αλίκη
Αμερικής 4, Κέντρο
Τηλ. 210 3210021
Πληροφορίες: πρωί Κυριακή 11.30 π.μ. μεσημέρι Κυριακή 2.30 μ.μ.
Τιμή: 12 & 10 ευρώ

θεατρικές παραστάσεις d 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr