•   Πέμπτη, 25 Απριλίου
  • 21 C
    Αθήνα
Πάμε άτα

3 ανοιξιάτικες εξορμήσεις με το παιδί σας!

( λέξεις)
3 ανοιξιάτικες εξορμήσεις με το παιδί σας!

Φορτώστε αμάξι και καλή διάθεση και ξεκινάμε ένα μικρό οικογενειακό ταξίδι στους 3 αγαπημένους μου οικογενειακούς κοντινούς προορισμούς.

Ναύπλιο

Μια ανάσα απ’ την Αθήνα –λιγότερο από δύο ώρες με το αυτοκίνητο- βρίσκεται η παλιά πρωτεύουσα: το ιστορικό, γραφικό Ναύπλιο. Βόλτες στην παραλία με τα παιδιά, επίσκεψη στο Παλαμήδι (για το απαραίτητο μάθημα ιστορίας), ψώνια στην υπέροχη αγορά της παλιάς πόλης, καφές για σας και ατέλειωτο παιχνίδι στην ευρύχωρη και kid friendly πλατεία Συντάγματος για τα παιδιά είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που διαθέτει η μικρή αργολική πόλη. Ιδέα για απολαυστικό ανοιξιάτικο περίπατο που λίγοι Αθηναίοι ξέρουν είναι διαδρομή απ’ το τέλος της παραλίας του Ναυπλίου και μέχρι την πανέμορφη παραλία της Αρβανιτιάς –λιγότερο από 20 λεπτά μέσα στα πεύκα και με τη θάλασσα στα δεξιά σας. Οι πιο φιλόδοξοι, μπορούν να συνεχίσουν τη βόλτα μέχρι την παραλία της Καραθώνας -στη διαδρομή αυτή θα βρείτε τοίχο αναρρίχησης για να σκαρφαλώσουν τα παιδιά.

5a

Σούνιο

Σίγουρα έχετε επισκεφθεί τον Ναό του Ποσειδώνα και έχετε δει την υπέροχη θέα αλλά και την παραλία ακριβώς από κάτω. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι στο Σούνιο βρίσκεται κι ένας Εθνικός Δρυμός. Ακολουθώντας τις πινακίδες προς Άγιο Κωνσταντίνο από το Λαύριο και, στη συνέχεια, εκείνες που γράφουν «Χάος» και «Αγία Τριάδα», θα βρείτε τον Εθνικό Δρυμό με το τεράστιο γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Περπατήστε στα μονοπάτια του Δρυμού απολαμβάνοντας το εντυπωσιακό τοπίο από κάθετα βράχια και απολαύστε ένα οικογενειακό πικ νικ στον πευκώνα, όπου τραπεζάκια και πηγές περιμένουν να φιλοξενήσουν τους κουρασμένους περιπατητές.

5b

Επίδαυρος

Από τις αγαπημένους μου κοντινούς προορισμούς η Επίδαυρος, η οποία απέχει μόλις 2 ώρες και κάτι από την Αθήνα. Το αρχαίο θέατρο είναι ο βασικότερος λόγος για να την επισκεφτείτε μαζί με τα παιδιά, αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα. Τους καλοκαιρινούς μήνες το πιο όμορφο σημείο στην περιοχή είναι το λιμανάκι, αλλά αξίζει για μια χαλαρωτική βόλτα όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού.

5c

Οι βόλτες με τα παιδιά είναι ό,τι πιο όμορφο μπορείτε να τους προσφέρετε! Ποιοτικός χρόνος μαζί τους, νέες εικόνες, γέλια, φωτογραφίες, αγκαλιές! Πάρτε μόνο τα απαραίτητα και.... καλό ταξίδι!!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr