•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 12 C
    Αθήνα
Βρέφος - Φροντίδα

Βρεφικό μασάζ για ευτυχισμένα μωρά!

( λέξεις)
Βρεφικό μασάζ για ευτυχισμένα μωρά!

Η αφή είναι πολύ ανεπτυγμένη στα νεογέννητα σε σχέση με άλλες αισθήσεις. Μέσω της αφής ακόμα και τα πολύ μικρά μωρά μπορούν να αντιληφθούν τον κοσμο γύρω τους και να επικοινωνήσουν.

Κάντε απαλά μασάζ στο μικρό σας και σίγουρα θα ευχαριστηθεί και εκείνο όσο και εσείς. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι μεσω της αφής, τα μωρά σχηματίζουν τις πρώτες εντυπώσεις για τον κόσμο που τα περιβάλει. Η σημαντική επαφή τα ευχαριστεί ιδιαίτερα, τους δημουργεί αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας. Το άγγιγμα, το χάδι και η σημαντική επαφή είναι εξαιρετικής σημασίας για την συναισθηματική ανάπτυξη του μωρού.

Το απαλό μασάζ βοηθάει το μωρό σας και βελτιώνει την καλή κυκλοφορία, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, ανακουφίει από κολικούς αλλά πάνω από όλα, το χαλαρώνει και το ευχαριστεί.

Αν δειτε ότι το μικρό δυσανασχετεί ή κλαίει πάρτε το αγκαλιά και δοκιμάστε αργότερα. Βρείτε μια βολική στάση και για εσάς και για το μωρό σας.

Σας προτείνουμε να καθίσετε στο κρεβάτι με την πλάτη σας καλά στηριγμένη. Βάλτε το μωρό σας πάνω σε ένα μαξιλάρι ή πάνω στα πόδια σας. Βγάλτε τα δαχτυλίδια και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και ξεκινήστε με πολύ αγάπη και τρυφερότητα να κάνετε μασάζ στο μωρό σας χωρίς πίεση και βιασύνη.

Στα μωράκια αρέσει πολύ το μασάζ στην πλατούλα. Γυρίστε το μπρούμυτα ή στο πλάι και τρίψτε του την πλάτη και τους ώμους με απαλές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια κάντε το ίδιο στα χεράκια, στα ποδαράκια και στις πατούσες.

Καθ’ολη την διάρκεια θα βλέπετε την ικανοποίηση στα μάτια του. Εσείς συνεχίστε μιλώντας του ή τραγουδώντας. Αφού τελειώσετε, ντύστε το, ταίστε το και βάλτε το για ύπνο.

Σίγουρα θα κοιμηθεί ήσυχα…

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr