•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Βρέφος - Φροντίδα

Πώς κάνω μπάνιο το μωρό μου; Όσα πρέπει να ξέρει η νέα μαμά

( λέξεις)
Πώς κάνω μπάνιο το μωρό μου; Όσα πρέπει να ξέρει η νέα μαμά

Η ώρα του μπάνιου είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ημέρας για τα μωράκια αφού τα χαλαρώνει και τα αναζωογονεί. Μερικά μωρά στην αρχή διαμαρτύρονται και κλαίνε, όμως γρήγορα συνηθίζουν την διαδικασία και μάλιστα την περιμένουν για να χαλαρώσουν και να καταλάβουν ότι... ήρθε η ώρα για ύπνο! Για αυτό πολλές μαμάδες κάνουν κάθε μέρα μπάνιο στο μωράκι τους σαν μέρος της «ρουτίνας του ύπνου» για να κοιμηθούν πιο εύκολα.

Πριν ξεκινήσετε το μπάνιο του μωρού, βεβαιωθείτε ότι έχετε δίπλα στην μπανιέρα όλα τα απαραίτητα:

1.Ένα σφουγγάρι ειδικό για βρέφη ή μια μαλακή, μικρή πετσέτα

2.Ένα βρεφικό σαμπουάν κι ένα βρεφικό αφρόλουτρο

3.Πετσέτα

4.Μια κρέμα καθημερινής περιποίησης

5.  Τα ρούχα που θα φορέσει το μωρό μετά το μπάνιο

 

Τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το νερό;

Φροντίστε ώστε το νερό να είναι χλιαρό κι όχι ζεστό. 32 με 37 βαθμούς Κελσίου (ανάλογα και με την εποχή) είναι ιδανικά. Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να είναι 20 με 22 βαθμούς Κελσίου για να μην κρυώσει το μωρό όταν βγει από το μπάνιο.


Τι σαμπουάν και τι αφρόλουτρο να χρησιμοποιήσω
;

Η βρεφική επιδερμίδα είναι ευαίσθητη για αυτό επιλέξτε ένα αφρόλουτρο που σέβεται το Ph και τη φυσιολογική δερματική χλωρίδα και ενισχύει τον δερματικό φραγμό του βρέφους. Το Frezyderm Baby Bath είναι ένα απαλό βρεφικό αφρόλουτρο με ήπια συστατικά του προσφέρει καθαρισμό χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με εστέρες  από αμύγδαλο, εξασφαλίζει την αναλίπανση της επιδερμίδας και τη διατήρηση ανέπαφου του δερματικού φραγμού ενώ οι πρωτεΐνες σίτου ενισχύουν τον υδρολιπιδικό μανδύα. Έχει και pH 7,1 συμβατό με το βρεφικό δάκρυ για να μην τσούζει τα ματάκια!

Το βρεφικό σαμπουάν πρέπει να έχει pH 7,1 συμβατό με το βρεφικό δάκρυ για να μην τσούζει τα ματάκια, για αυτό το Frezyderm Baby Shampoo,  χάρη στην ειδική του σύνθεση καθαρίζει και περιποιείται απαλά τα μαλλάκια, ενώ παράλληλα οι πρωτεΐνες σίτου που περιέχει ενισχύουν τη δομή της τρίχας. Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα χαμομηλιού για αντιφλογιστική και αντιερεθιστική δράση. Σέβεται τη φυσιολογία της βρεφικής επιδερμίδας προστατεύοντας την.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε δύο διαφορετικά προιόντα, κι όχι ένα προϊόν για σώμα και μαλλιά, ειδικά για το κεφάλι του βρέφους.Το Baby Shampoo της Frezyderm έχει λιγότερες μαλακτικές ιδιότητες από αυτές του αφρόλουτρου, για να μην επιβαρύνει το τριχωτό της κεφαλής αλλά να προσφέρει περισσότερη ενυδάτωση στην τρίχα, καθώς έχει σχεδιαστεί με λιγότερες μαλακτικές ιδιότητες.


Πώς κάνω το μπάνιο
;

Βάλτε το μωρό στην βρεφική μπανιέρα (αν γλιστράει, μπορείτε να βάλετε μια πετσέτα πάνω στην ειδική θέση για τα νεογέννητα). Κρατήστε το κεφάλι και πλύνετε στην αρχή το πρόσωπο και τα μάτια με μια απαλή πετσέτα.

Κρατώντας το μωρό με το ένα χέρι, βρέξτε τα μαλλιά του και βάλτε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν. Τρίψτε απαλά τα μαλλιά, πίσω από τα αυτιά και τον λαιμό. Συνεχίστε με το σώμα με ένα απαλό αφρόλουτρο χρησιμοποιώντας μια διαφορετική πετσέτα ή ένα βρεφικό σφουγγάρι. Ξεβγάλτε με νερό και σκουπίστε αμέσως το μωρό με μια πετσέτα.

Απλώστε στην περιοχή της πάνας μια κρέμα καθημερινής περιποίησης. Επιλέξτε μια απαλή, προστατευτική κι αδιάβροχη όπως η Frezyderm Baby Cream που είναι ειδικά μελετημένη για τα βρέφη από την πρώτη μέρα της γέννησής τους και περιέχει ασφαλές ποσοστό οξειδίου του ψευδαργύρου, που δημιουργεί έναν φραγμό προστασίας και απομονώνει το δέρμα από την υγρασία και τις ερεθιστικές εκκρίσεις χωρίς να παρεμποδίζει τη φυσιολογική αναπνοή του δέρματος.Η σύνθεση του είναι εμπλουτισμένη με χαμομηλέλαιο για καταπραϋντική και αντιφλογιστική δράση και με πανθενόλη για την ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας. Με λεπτόρρευστη υφή που απλώνεται εύκολα και αφαιρείται πανεύκολα χωρίς τριβή για να μην προκαλούνται τραυματισμοί στο ευαίσθητο δερματάκι. 
Frezyderm


Τι να προσέξετε
:

Μην αφήσετε το μωρό μόνο του στο μπάνιο

Μην αφήσετε ποτέ το μωρό μέσα στην μπανιέρα χωρίς να το κρατάτε

Κάντε το μπάνιο του μωρού μια διασκεδαστική εμπειρία τραγουδώντας του ή περιγράφοντας στο μωρό με απλές λέξεις την διαδικασία του μπάνιου του!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr