•   Τρίτη, 23 Ιουλίου
  • 34 C
    Αθήνα
Βρέφος - Φροντίδα

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το βρεφικό μασάζ!

( λέξεις)
10 πράγματα που δεν ξέρατε για το βρεφικό μασάζ!

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το μασάζ (ούτε εγώ τα γνώριζα) και αξίζει να τα γνωρίζουμε για να “θυσιάζουμε “ κάθε βράδυ 10 λεπτά από το χρόνο μας και να τον αφιερώνουμε στα μωρά μας!

1. Η πρώτη γλώσσα του μωρού είναι μέσω της αφής! Έτσι αισθάνεται την παρουσία, την αγάπη και τη ζεστασιά από τους γονείς του!

2. Με το άγγιγμα αναπτύσσεται η επικοινωνία μεταξύ μωρού και γονιών. Μια επικοινωνία που χτίζεται από τώρα για να εξελιχθεί αργότερα. Βάλτε σωστά θεμέλια!

3. Προσφέρει στο μωρό αίσθημα ασφάλειας. Εκείνη την ώρα μαμά και μωρό δένονται με έναν άρρηκτο δεσμό!

4. Βοηθά στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού, αναπνευστικού και μυϊκού συστήματος . Ιδιαίτερα αν το μωράκι σας έχει κολικούς ή δυσκοιλιότητα, τότε το ειδικό μασάζ στην κοιλίτσα του θα το χαλαρώσει πάρα πολύ! Ενδιάμεσα λυγίστε τα γονατάκια του για να φύγουν τυχόν αέρια και να ηρεμήσει κι άλλο!

5. Χαλάρωση και ηρεμία. Μειώνεται ο εκνευρισμός και η ένταση του μωρού και βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου του! Το ξέρατε ότι τα βράδια που κάνετε σωστό μασάζ στο μωράκι σας, αυτό θα κοιμηθεί και καλύτερα και περισσότερο;

6. Βοηθά τους γονείς να καταλάβουν τη μη λεκτική επικοινωνία του μωρού τους. Έχετε τη μοναδική ευκαιρία να το παρακολουθήσετε, να το αφφουγκραστείτε και σιγά σιγά να αναγνωρίσετε τα θέλω του!

7. Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η ικανότητα των γονιών σε θέματα περιποίησης και φροντίδας του μωρού τους! Πλέον το μωράκι σας είναι “του χεριού” σας ! Με την καλή έννοια πάντα!! Ξέρετε τα πάντα για το σωματάκι του και μπορείτε να το περιποιηθείτε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά!

8. Βοηθά στην αντιμετώπιση της μεταγεννητικής κατάθλιψης της μητέρας, καθώς εκείνη την ώρα η μαμά παράγει ενδορφίνε ςκαι οξυτοκίνη, που την κάνουν ευτυχισμένη!

9. Οι καταβολές του βρεφικού μασάζ χάνονται στο χρόνο και έχουν τις ρίζες τους στην Ινδία και την Αφρική όπου αποτελούσε κάτι σαν τελετουργία από την πρώτη μέρα της γέννησης του μωρού μέχρι και το 2ο έτος της ζωής του. 

10. Το άγγιγμα και το χάδι είναι εξαιρετικής σημασίας για τη συναισθηματική ανάπτυξη του μωρού. Το μωράκι κοιτάει τη μανούλα του να χαμογελά και ο συναισθηματικός του κόσμος ανθεί!

βρεφικό μασάζ

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ:

Βάλτε στα χέρια σας λάδι.

Ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω.

Το μωράκι σας πρέπει να είναι ταϊσμένο και ξεκούραστο.

Χαμηλώστε τα φώτα.

Σταματήστε κάθε φορά που νιώθετε ότι το μωρό ενοχλείται.

Κάντε του απαλό μασάζ στις πατουσίτσες του.

Ανεβείτε στα γονατάκια του.

Κάντε του κυκλικό μασάζ στην κοιλίτσα του με μικρούς κύκλους γύρω από τον αφαλό.

Κάντε απαλές εντριβές στο στηθάκι του και φτάστε ως τους ώμους.

Τεντώστε τα χέρια του και σταυρώστε τα πάνω από την κοιλίτσα του.

Κάντε απαλό μασάζ στους κροτάφους!

Καλά χαδάκια !!!!!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr