•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 16 C
    Αθήνα
Βρέφος & More

Ασφαλή ή όχι; Τα παιχνίδια που λατρεύουν τα μωράκια μας!

( λέξεις)
Ασφαλή ή όχι; Τα παιχνίδια που λατρεύουν τα μωράκια μας!

Τα κλειδιά σου: Είναι γυαλιστερά και κάνουν ωραίο ήχο για αυτό τα προτιμούν όλα τα μωρά. Κάποια κλειδιά μπορεί να περιέχουν μόλυβδο αλλά και αρκετή βρωμιά. Καλύτερα να του δίνεις κλειδιά-παιχνίδια!

Τηλεκοντρόλ: Έχουν πολύχρωμα και μαλακά κουμπάκια, επίσης το κρατάς συχνά και αλλάζεις τα κανάλια. Είναι μαγικό για τα παιδιά, όμως περιέχουν πολλά μικρά κομμάτια που μπορεί να καταπιούν! Προτίμησε τα τηλεοκοντρόλ-παιχνίδια!

Ο κάδος των σκουπιδιών/ της πάνας: Ανοίγει και κλείνει και αυτό είναι συναρπαστικό από μόνο του! Μπορεί να περιέχει βακτήρια και μικρόβια για αυτό αν θέλεις μπορείς να τον καθαρίζεις καθημερινά για να συνεχίσει το παιχνίδι του!

Χαρτομάντηλα: Είναι μαλακά-και το βαμβάκι- και απλά τους αρέσουν. Δεν είναι επικίνδυνα αρκεί να μην τα καταπιούν!

Το σωληνάριο της κρέμας: Αν δεν το κρατήσει δεν μπορείς να αλλάξεις την πάνα του αλλά πόσο ασφαλές είναι; Δεν είναι παιχνίδι και μπορεί εύκολα να γκρατζουνιστεί ή να τραυματίσει το μάτι του. Αν ανοίξει το καπάκι επίσης μπορεί να το καταπιεί! Καλύτερα να βρεις ένα καινούριο παιχνίδι πιο μαλακό για την αλλαγή της πάνας.

Τάπερ: Βάζουν μέσα τα παιχνίδια τους και κάνουν θόρυβο! Χρειάζονται προσοχή μόνο αν περιέχουν τροφές που δεν θέλεις να βρεθούν στο πάτωμα ή στο στόμα του παιδιού!

Για να μην παίζει το μωράκι σου με τα παραπάνω, μπορείς να βρεις εδώ μερικές ιδέες με παιχνίδια για παιδιά 0-3 ετών που θα είναι πιο ασφαλή και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr