•   Τετάρτη, 17 Απριλίου
  • 19 C
    Αθήνα
Βρέφος & More

Σαββατοκύριακο στον παππού και τη γιαγιά!

( λέξεις)
Σαββατοκύριακο στον παππού και τη γιαγιά!

Τα μωράκια και τα παιδάκια που έχουν την τύχη να μεγαλώνουν και να έχουν μαζί τους τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, είναι κατά τη γνώμη μου τόσο διαφορετικά. Το βλέπω στη δική μας οικογένεια ξεκάθαρα. Όταν εγώ γυρίζω σπίτι μέσα στο άγχος από τη δουλειά, χτυπάνε τα κινητά, τα μέιλ και με το παραμικρό μπορεί να εκραγώ, η μαμά μου, έχει την τιτάνεια υπομονή να παίζει με τα μωρά λες και ζουν σε ένα παράλληλο ροζ σύμπαν! Όταν ο μπαμπάς μας, επιστρέφει αγχωμένος και πιεσμένος, τα μωρά ζητάνε τον παππού. Τρέχουν στην αγκαλιά του και ηρεμούν..

Μεγαλώνοντας και ειδικά το καλοκαίρι, το “σαββατοκύριακο στον παππού και τη γιαγιά” μοιάζει να είναι ιδανική συνθήκη για όλους! Τα παιδιά περνούν ζωή χαρισάμενη, εμείς έχουμε χρόνο για τις δουλειές μας και φυσικά παππούς και γιαγιά τρελαίνονται από τη χαρά τους!

Πριν όμως αφήσετε το μωρό σας ή το παιδάκι σας στον παππού, κάντε check ότι πήρατε όλα όσα θα χρειαστεί για να μην σας καλέσουν αργά το βράδυ ή μέσα στο μεσημέρι κλαίγοντας και σας ζητήσουν να παραλάβετε πίσω το μικρό ζουζούνι!

1. Δώστε στο παιδάκι σας το αγαπημένο του κουκλάκι, μαξιλάρι ή νάνι. Δεν θα καταφέρει να κοιμηθεί χωρίς αυτό.

teddy bear

2. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει κατάλληλο κρεβάτι για το μωράκι σας. Εμείς αγοράσαμε και πήγαμε στη γιαγιά το Lodge της Inglesina που είναι ένα παρκοκρέβατο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα κανονικό κρεβάτι. Είναι εξοπλισμένο με κιτ διπλού ύψους και επενδυμένο στρώμα, θήκη αποθήκευσης, παράθυρο με φερμουάρ και κουνουπιέρα και εκεί το μωράκι σας θα δει όνειρα γλυκά!

inglesina

3. Δώστε αναλυτικές οδηγίες για τη ρουτίνα του παιδιού σας. Τα μωρά και τα μεγαλύτερα παιδάκια είναι “ρομποτάκια”. Τους αρέσει να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμά τους γιαυτό εξηγήστε στους παππούδες το ακριβές πρόγραμμα για να νιώσουν κι εκείνα ασφάλεια.

drawing

4. Δώστε στον παππού και τη γιαγιά ένα καρεκλάκι φαγητού ώστε το μωράκι σας να μπορεί να καθήσει εκεί για να φάει ή και να παίξει. Εμείς αγαπάμε το Fast της Inglesina γιατί είναι πολύ πρακτικό καθώς στερεώνεται σε οποιονδήποτε τύπο τραπεζιού, εκτός του γυάλινου. Πλένεται, κλείνει και είναι εξοπλισμένο με μία τσέπη στο πίσω μέρος για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων και με μία ενσωματωμένη τσάντα για να μεταφέρεται εύκολα.

inglesina

5. Πάρτε αρκετές φορές τηλέφωνο και ζητήστε να μιλήσετε στο παιδάκι σας ακόμα κι αν αυτό ακόμα δεν μιλάει. Με το άκουσμα της φωνής σας θα νιώσει σιγουριά και ασφάλεια!

talking on phone

Και να είστε σίγουροι, μεγαλώνοντας το παιδάκι σας θα σας ζητάει τόσο επίμονα να περάσει το σαββατοκύριακο στη γιαγιά και τον παππού, που σχεδόν θα προβληματιστείτε για το ποιον έχει πρώτο στην καρδιά του!!!!!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr