•   Δευτέρα, 27 Μαΐου
  • 17 C
    Αθήνα
Βρέφος - Ύπνος

5 μυστικά για να κοιμάται περισσότερο το μωρό σας.

( λέξεις)
5 μυστικά για να κοιμάται περισσότερο το μωρό σας.

Υπάρχουν ωστόσο 5 βασικά μυστικά που αν τα ακολουθήσετε θα κερδίσετε και οι δυο περισσότερες ώρες ύπνου και θα είστε φυσικά πιο ήρεμοι και ορεξάτοι!

Μυστικό 1 - Φωτισμός!
Το Α & το Ω όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο είναι ο φωτισμός. Σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού κι αν βρίσκεστε, είτε ταΐζετε το μωρό σας, είτε το κοιμίζετε φροντίστε ο φωτισμός του δωματίου να είναι χαμηλός. Πιστέψτε με θα βοηθήσει πολύ!

Μυστικό 2 - "Απαγορευμένες δραστηριότητες"
Φροντίστε όση ώρα ταΐζετε ή κοιμίζετε να μην κάνετε νευρικές κινήσεις, να μην τραγουδάτε και κυρίως να μην το νανουρίζετε κουνώντας το δεξιά ή αριστερά. Όλα τα παραπάνω θα κάνουν το μωρό σας πιο νευρικό και φυσικά δεν θα το βοηθήσουν να κοιμηθεί ευκολότερα.

Μυστικό 3 - Καθιερώστε ένα πρόγραμμα!
Σωστός προγραμματισμός ή αλλιώς ένα ritual ύπνου θα σας βοηθήσει και τους δυο. Τι εννοώ; Θα σας πω αυτό που εφαρμόζω με τη μπέμπα και έχω επανακτήσει κάπως μερικές ώρες ύπνου παραπάνω. Προσπαθούμε πάντα να κοιμίζουμε τη μπέμπα μια σταθερή ώρα κάθε βράδυ και φυσικά για να επιτευχθεί αυτό το τελετουργικό της επιτυχίας μας είναι μπάνιο που τη χαλαρώνει ακόμα πιο πολύ, φαγητό και αμέσως μετά ύπνος. Και όταν λέω σταθερή ώρα εννοώ 21.15. Ακριβώς.

Μυστικό 4 - Μεσημεριανή σιέστα!
Ποιος είπε ότι αν το μωρό σας δεν κοιμάται έστω και λίγο το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα μετά δεν θα μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ; Το αντίθετο, μετά το μεσημεριανό φαγητό ή αν το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο μετά την βόλτα στην παιδική χαρά μπορείτε να το κοιμίζετε, έστω και για έναν μισάωρο ύπνο. Θα το βοηθήσει να είναι πιο χαλαρό, ορεξάτο και όχι νευρικό μέχρι το βραδινό ύπνο.

Μυστικό 5 - Παιχνίδι πριν τον ύπνο;;;
Όχι σε καμία περίπτωση όση ώρα προετοιμάζεστε για ύπνο το παιχνίδι δεν βοηθάει, το αντίθετο μάλιστα. Το παιδί θα συνδέσει το παιχνίδι με το βράδυ και την ημέρα με τον ύπνο και φυσικά όλοι θα μένετε ξάγρυπνοι!

Θα τολμήσω να σας ευχηθώ όνειρα γλυκά! Και το εύχομαι και σε εμένα και τον Τάσο! Δεν μπορεί κάποια νύχτα θα κοιμηθεί 8ωρο!!!

 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr