•   Σάββατο, 04 Μαΐου
  • 16 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Δύο διατροφικοί κανόνες που επηρεάζουν το ύψος των παιδιών

( λέξεις)
Δύο διατροφικοί κανόνες που επηρεάζουν το ύψος των παιδιών

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις για την διατροφή των μωρών και των μεγαλύτερων παιδιών που οι γονείς δεν ξέρουν πια τι να... βάλουν στο οικογενειακό τραπέζι!

Τα αυγά, για παράδειγμα, είναι μια τροφή που άλλοι παιδίατροι προτείνουν να μπει στη διατροφή των μωρών από τους 6 μήνες κι άλλοι προτείνουν να ενταχθούν μετά τον χρόνο. Αλλά και το γάλα αγελάδας, που πολλοί φοβούνται για αλλεργίες, έχει σε πολλά σπίτια αντικατασταθεί με κατσικίσιο ή με γάλα καρύδας. Τι ισχύει τελικά;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, τα αυγά μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των μωρών ακόμα κι από τους 6 μήνες. Στο πείραμα που έκαναν οι επιστήμονες έδωσαν σε μια ομάδα 80 μωρών διατροφή με αυγά κάθε μέρα και σε μια άλλη 84 μωρών μια διατροφή χωρίς αυγά.  Η πρώτη ομάδα σημείωσε σημαντική ανάπτυξη στο ύψος ενώ όσα έτρωγαν αυγά από 4 μηνών  σημείωσαν 40% λιγότερο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας στα αυγά.

Όσον αφορά στα γαλακτοκομικά, σύμφωνα με το CNN, η κατανάλωση γάλατος που δεν είναι αγελάδας συσχετίζεται με μειωμένο ύψος στα παιδιά. Μάλιστα, για κάθε κούπα γάλατος που δεν είναι αγελάδας μειώνεται ο μέσος όρος ύψους κατά 0,4 εκατοστά!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr