•   Σάββατο, 27 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Πως να περάσετε δημιουργικά την περίοδο του Πάσχα με την οικογένεια σας!

( λέξεις)
Πως να περάσετε δημιουργικά την περίοδο του Πάσχα με την οικογένεια σας!

Οργανώστε για τα παιδιά ένα πασχαλινό κυνήγι αυγών.

Μαζευτείτε με άλλες οικογένειες σε ένα σπίτι με κήπο! Η δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε μια φιλία και τη διασκέδαση. Τα παιδιά μπορούν να κυνηγήσουν χρωματιστά αυγά γεμάτα καραμέλες και υγιεινές γλυκές λιχουδιές ή πραγματικά αυγά που έχουν χρωματιστεί. Αν ψάχνετε για κάτι μικρότερο, μπορείτε να κάνετε το κυνήγι με τα παιδιά σας μέσα στο σπίτι.

Παρακολουθήστε μια Εκκλησιαστική λειτουργία.

Καθώς το Πάσχα είναι μια σημαντική χριστιανική γιορτή, υπάρχει μια πληθώρα εκκλησιαστικών λειτουργιών που μπορείτε να παρακολουθήσετε για να γιορτάσετε την ανάσταση του Ιησού. Θα μπορούσατε επίσης να παρακολουθήσετε μια λειτουργία απο την τηλεόραση σε ζωντανή μετάδοση αν νιώθετε άβολα να βρεθείτε σε κλειστό χώρο με τόσο κόσμο.

Διαβάστε μια Πασχαλινή ιστορία.

Η ανάγνωση για την ιστορία της σταύρωσης και της ανάστασης του Ιησού στη Βίβλο ως οικογένεια είναι ένας άλλος υπέροχος τρόπος για να γιορτάσετε τις διακοπές. Μπορείτε επίσης να δείτε τις διακοπές από μια πιο ιστορική προοπτική και να διαβάσετε πώς μπορεί να γιορτάζεται και να τηρείται το Πάσχα σε άλλες χώρες. Αυτό μπορεί να προσφέρει στο παιδί σας ένα μάθημα σε άλλα συστήματα πεποιθήσεων.

Γίνε εθελοντής. 

Τα καταφύγια αστέγων και κάποιες οργανώσεις σερβίρουν συχνά πασχαλινά γεύματα. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δείξετε στα παιδιά σας αγάπη και φροντίδα έμπρακτα λαμβάνοντας μέρος σε ένα τέτοιο γεγονός για να εξυπηρετήσετε τους άλλους. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα παιδιά σας ικανοποιούνται από το να δίνουν.

Τραβήξτε οικογενειακές φωτογραφίες.

Το Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος για να γιορτάσετε την άνοιξη. Τα υπέροχα παστέλ και έντονα χρώματα, μπορεί να προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για τα χαμογελαστά πρόσωπά σας. Πολλοί φωτογράφοι έχουν υπέροχο ανοιξιάτικο ντεκόρ στους χώρους τους ή λατρεύουν να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους για να τραβήξουν τις αγαπημένες σας στιγμλες, διαφορετικά μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος συγγενης ή φίλος.

Απολαύστε την υπέροχη ύπαιθρο.

Η λιακάδα και οι ελαφρώς υψηλές θερμοκρασίες είναι μια πρόσκληση για όλη την οικογένεια να βγει σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να βγείτε στο πεζοδρόμιο με κιμωλίες και να αφήσετε τα παιδιά να γίνουν δημιουργικά. Μπορούν να γράψουν τα ονόματά τους ή να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους έργο τέχνης για να τιμήσουν τη γιορτή. Ακόμα αφήστε τα παιδιά να πάρουν μια μαξιλαροθήκη ή ένα σακί και να λάβουν μέρος σε έναν λαγουδοαγώνα . Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργήσετε μια διασκεδαστική οικογενειακή ανάμνηση.

Κάντε τέχνη.

Οι πασχαλινές χειροτεχνίες είναι διαθέσιμες σε αφθονία και αποτελούν εξαιρετική δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες. Είτε χρωματίζετε ένα πασχαλινό λαγουδάκι είτε δημιουργείτε χάρτινα λουλούδια, υπάρχει κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια φιλανθρωπική πράξη φτιάχνοντας κάρτες για τους κατοίκους του γηροκομείου της γειτονιάς σας ή γείτονες που γνωρίζετε πως είναι μόνοι. Θα εκπλαγούν να λάβουν ένα δείγμα αγάπη χωρίς να το περιμένουν.

Ελπίζουμε το άρθρο μας να σας βοηθήσει να περάσετε ένα όμορφο και δημιουργικό Πάσχα με την οικογένεια σας!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr