•   Παρασκευή, 26 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Βρέφος - Ανάπτυξη

Πότε το μωρό πρέπει να αρχίσει να κοιμάται στο δωμάτιό του;

( λέξεις)
Πότε το μωρό πρέπει να αρχίσει να κοιμάται στο δωμάτιό του;

Υπάρχουν κάποιοι τυχεροί γονείς που έχουν αρκετό χώρο ώστε να κοιμούνται εκείνοι- η μαμά συνήθως που θηλάζει-δίπλα στην κούνια ή το λίκνο του μωρού τους πρώτους μήνες. Κι υπάρχουν κι εκείνα τα μωρά που θέλουν αρκετά σύντομα να κοιμηθούν μόνα τους στο δωμάτιό τους. Όλοι οι υπόλοιποι αργά ή γρήγορα αναρωτιούνται «Πότε πρέπει το μωρό να πάει στο δωμάτιό του;».

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής οι γονείς πρέπει να μοιράζονται το δωμάτιο –όχι το κρεβάτι- με το μωρό για τους πρώτους έξι μήνες μέχρι και τους 12 μήνες, για να μειωθεί ο κίνδυνος  για σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Οι οδηγίες, αυτές, βέβαια αλλάζουν συνεχώς με την τελευταία έρευνα να βρίσκει ως ιδανική στιγμή για την «μετακόμιση» τους 4 μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα τα περισσότερα μωρά μπορούν να κοιμηθούν μόνα τους στους 4 μήνες ενώ μέχρι τους 9 μήνες όλα τα μωρά κοιμούνται καλύτερα στην κούνια τους. Τα μωρά που μαθαίνουν νωρίς να κοιμούνται μόνα τους, κοιμούνται  και περισσότερες ώρες το βράδυ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξάλλου, ο κίνδυνος για SIDS μειώνεται πολύ μετά τους 6 μήνες.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr