•   Τρίτη, 16 Απριλίου
  • 21 C
    Αθήνα
Βρέφος - Ανάπτυξη

Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα για το παιδί μου;

( λέξεις)
Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα για το παιδί μου;

Ο πρώτος χρόνος λένε είναι δύσκολος, όμως κάθε μαμά ξέρει ότι κάθε ηλικία έχεις τις δυσκολίες της! Μετά από 12 μήνες φροντίδας και παιχνιδιού με το μωράκι σου, έφτασε η στιγμή που γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια και σιγά-σιγά έχει περισσότερες απαιτήσεις όσον αφορά στο...παιχνίδι!

Ναι, πλέον θέλει να παίζει μόνο του (να πιεις κι ένα ζεστό καφέ κι εσύ) αλλά βαριέται και πιο εύκολα. Ανακάλυψε 3 παιχνίδια που θα το βοήθησουν στην ανάπτυξή του αλλά και θα το ενθουσιάσουν:

Drums!

Μπορείς να αγοράσεις ένα παιχνίδι με drums αλλά μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου! Πάρε ένα μεγάλο τάπερ και δύο ξύλινες κουτάλες. Προσπάθησε να παίξεις στον ρυθμό του αγαπημένου του τραγουδιού και δώσε και σε εκείνο να δοκιμάσει. Ένα παιχνίδι που θα το εκτονώσει, θα του αναπτύξει την αγάπη για την μουσική αλλά και θα βοηθήσει στoν συντονισμό.

Τηλέφωνο

Αν έχετε ένα παλιό τηλέφωνο ή ένα παιχνίδι τηλέφωνο, μπορείς να παίξεις «τηλέφωνο» με το παιδάκι σου για ατελείωτες ώρες γέλιου! Υποδύσου ότι παίρνεις τηλέφωνο και παρακίνησε το παιδί να απαντήσει και να σου πει «γεια» ή απλά να γελάσει! Ξεκίνα ένα όμορφο διάλογο για να το βοηθήσεις στην ομιλία του αλλά και στην ανάπτυξη των social skills του!

Μου φέρνεις....

Καθίστε στο πάτωμα του δωματίου του (ή σε ένα child proof δωμάτιο) πάνω σε ένα κουβερτάκι που θα έχει τα παιχνίδια του. Ζήτα του να σου φέρει διάφορα αντικείμενα από το δωμάτιο (π.χ. τα παπούτσια του ή τη χτένα του) και τα παιχνίδια του. Έτσι θα το μάθεις να καταλαβαίνει απλές οδηγίες αλλά και να αναπτύξει τη μνήμη και την παρατηρητικότητά του.

Βρες στο Baby Playtime περισσότερα παιχνίδια και δραστηριότητες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του παιδιού σου.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr