•   Σάββατο, 04 Μαΐου
  • 17 C
    Αθήνα
Παιδί & More

6 βήματα για να οργανώσεις το τέλειο παιδικό πάρτι!

( λέξεις)
6 βήματα για να οργανώσεις το τέλειο παιδικό πάρτι!

Αν έχεις πιο μεγάλα παιδιά τότε μια φράση σε τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο «Μαμά είμαι καλεσμένη σε πάρτι το Σάββατο». Πολλά, πάρα πολλά παιδάκια που τρέχουν και φωνάζουν (λογικό!) και πολλοί γονείς που δεν ξέρεις καλά και όλοι έχουν και κάτι να πουν για την ανατροφή των παιδιών που θα σε κάνει να αμφισβητήσεις τα όσα ήξερες μέχρι τώρα ή να πονοκεφαλιάσεις.

Ήρθε όμως η στιγμή να διοργανώσεις κι εσύ το πάρτι του παιδιού σου και θέλεις να αποφύγεις (τον πονοκέφαλο) όλα τα στραβά που σε κάνουν να βλέπεις αυτές τις μαζώξεις με κακό μάτι. Βασικά, θέλεις να κάνεις το καλύτερο πάρτι για το παιδί σου και να περάσει αξέχαστα για αυτό φρόντισε να περάσουν όλοι οι άλλοι καλά:

1.Προσοχή στο μενού: Ρώτα τους γονείς αν κάποιο παιδάκι έχει αλλεργία ή αν το πειράζει κάποια συγκεκριμένη τροφή. Φτιάξε απλά φαγητά (όπως τοστάκια, πατάτες και κεφτεδάκια) και στόλισε όμορφα το τραπέζι και τις πιατέλες.

2.Φτιάξε ένα χώρο για παιχνίδι: Συγκέντρωσε όλα τα παιχνίδια (όχι το αγαπημένο του παιδιού σου) σε ένα χώρο, βάλε ένα χαλάκι και μαξιλάρια για να κάτσουν, πάρε ξυλομπογιές και ακουαρέλα, πλαστελίνη και ό,τι άλλο θα τα απασχολήσει δημιουργικά.

3.Μην ξεχάσεις το δώρο για το κάθε παιδάκι: Πλέον όλα τα παιδιά το περιμένουν αλλά το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό ούτε κάτι φοβερά πρωτότυπο. Ένα μπαλόνι, μολύβια ή μια σοκολάτα είναι αρκετά!

4.Στολισμός: Πάρε μπαλόνια (είναι must), πάρε γιρλάντες και πάρε και σημαιάκια! Θα δώσουν μια γιορτινή πινελιά στο σαλόνι και θα έχεις και όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες.

5.Προσκλήσεις: Αν έχεις κάποιο «θέμα» για το πάρτι, όπως π.χ. οι πειρατές, καλό είναι τόσο ο στολισμός όσο και οι προσκλήσεις να έχουν το ίδιο μοτίβο. Διαφορετικά μπορείς να πάρεις απλές προσκλήσεις και να τις ζωγραφίσεις μαζί με το παιδί σου!

6.Λίστα καλεσμένων: Αν το παιδί είναι πιο μεγάλο, θα ζητήσει εκείνο να διαλέξει τους καλεσμένους. Φρόντισε ώστε να μην παρεξηγηθούν παιδιά από την τάξη του αλλά και να χωρέσουν όλοι στο σαλόνι!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr