•   Τετάρτη, 24 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Back to school αποφάσεις που πρέπει να πάρει κάθε μαμά.

( λέξεις)
Back to school αποφάσεις που πρέπει να πάρει κάθε μαμά.

Γιατί διαπιστώνω πως εδώ πρόκειται για παρεξήγηση και μάλιστα μεγάλη. Γιορτάζουμε δηλαδή στο τέρμα την έναρξη της ημερολογιακής χρονιάς και σχεδόν πενθούμε όταν έρχεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σα να προκαταλαμβάνουμε τον εαυτό μας για κάτι που θα είναι οπωσδήποτε επίπονο και δυσάρεστο. Μήπως λοιπόν να το βλέπαμε λίγο διαφορετικά..; Πώς θα ήταν για παράδειγμα, αν αντιμετωπίζαμε τη νέα σχολική χρονιά όπως την Πρωτοχρονιά;

back to school

Εγώ αυτό αποφάσισα να κάνω φέτος, ξεκινώντας με ένα πάρτυ! Την Κυριακή πριν ανοίξουν τα σχολεία θα κάνω πάρτυ με φίλους και γνωστούς. Δεν θα έχει βασιλόπιτα και αντίστροφη μέτρηση, αλλά θα έχει σχολικά είδη για δωράκια και το κυριότερο, τόση καλή διάθεση όση χρειάζεται για να δώσει ώθηση στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει! Βήμα πρώτο, check.

Βήμα δεύτερο, ατζέντα. Ναι, μάλιστα νέα ατζέντα, γιατί τώρα αναδιαμορφώνεται το οικογενειακό μας πρόγραμμα. Μπαίνει στη ζωή μας ο παιδικός σταθμός, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, το γυμναστήριο που ξεκινάω φέτος…Και βεβαίως, θα αναρτηθεί αντίστοιχο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, πού αλλού, πάνω στο ψυγείο!

Βήμα τρίτο: Restart, βαθιές αναπνοές, επανεκκίνηση και μια υπόσχεση: Πως θα κάνω ό,τι, μα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είναι αυτή που ξεκινάει μια δημιουργική, ευχάριστη και γεμάτη χρονιά. Αυτό συνεπάγεται πως δεν θα αγχώνομαι για μικροπράγματα – και δυστυχώς από πρόσφατη εμπειρία με νοσοκομεία μπορώ να αξιολογήσω με αντικειμενικότητα πλέον τι είναι σημαντικό και τι όχι.

Βήμα τέταρτο: Όχι φωνές. Θα προσπαθήσω να μην χάνω την ψυχραιμία μου και να μη φωνάζω, αλλά να τα λύνω όλα με ηρεμία. Ειδικά αυτό το τελευταίο, μπορεί να ακούγεται λίγο αδύνατο, ειδικά αν έχεις ένα τρίχρονο αγοράκι κι ένα κοριτσάκι που μόλις περπάτησε μέσα στο σπίτι. Αλλά τι νόημα έχει μια επανεκκίνηση χωρίς προκλήσεις..;!

Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr