•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 11 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Καλοκαιρινές βόλτες με το μωρό μου

( λέξεις)
Καλοκαιρινές βόλτες με το μωρό μου

Για εμάς το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της βόλτας. Νωρίς το πρωί πριν κάψει ο ήλιος ή αργά το απόγευμα όταν επιστρέψει και ο μπαμπάς μας από τη δουλειά είμαστε “ετοιμοπόλεμοι” για τις ωραιότερες και πιο ξέγνοιαστες βόλτες, ακόμα και αν πρόκειται να παραμείνουμε σε ακτίνα 200 μέτρων από το σπίτι μας.

Για να είναι όμως η βόλτα ήρεμη και εποικοδομοιτική χωρίς γκρίνιες και απρόοπτα, σας έχω ετοιμάσει μια checklist με όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός!

1. Βάζουμε πάντα στο μωρό μας ή το παιδάκι μας αντηλιακό. Ακόμα κι αν πρόκειται να βγούμε για βόλτα νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το απόγευμα.

2. Παίρνουμε πάντα μαζί μας πάνα και μωρομάντηλα γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί το “απρόοπτο”!

3. Δεν ξεχνάμε ποτέ ένα μπιμπερό ή παγουράκι με νερό. Το καλοκαίρι τα μωρά διψάνε πάρα πολύ και συνέχεια.

4. Αν το μωράκι μας έχει πιπίλα, παίρνουμε πάντα και μια δεύτερη μαζί μας. Είναι σχεδόν σίγουρη πως η πρώτη κάποια στιγμή θα πέσει στο δρόμο.

5. Κλείνουμε το κινητό μας. Είναι η “ώρα μας”. Είναι δική μας. Αφιερωμένη στο παιδί μας και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας ενοχλήσει.

6. Επιλέγουμε για το μωρό μας, το κατάλληλο καρότσι. Το σωστό καρότσι θα κάνει τη βόλτα του ευχάριστη ενώ αν είναι εύκολο στον χειρισμό θα λύσει τα χέρια της μαμάς. Εμείς για τον Οδυσσέα επιλέξαμε το Trilogy της Inglesina και έκτοτε το προτείνω σε όλες τις φίλες μου που έγιναν μαμάδες! Το σύστημα μεταφοράς Trilogy περιλαμβάνει έναν ελαφρύ και πρακτικό σκελετό, ο οποίος ανοιγοκλείνει και οδηγείται και με το ένα χέρι. Απίστευτο και όμως αληθινό!  Εξασφαλίζει την απόλυτη ελευθερία ελιγμών χάρη στην σταθερή χειρολαβή του, τους τέσσερις τροχούς με αμορτισέρ που διαθέτουν πρακτικό ξεκλείδωμα, για να επιτρέπει στους γονείς να αντιμετωπίζουν με ευκολία τα εμπόδια της πόλης, που πιστέψτε με είναι πάρα πολλά! Μάλιστα από σήμερα μέχρι και το τέλος του Ιουλίου, μπορείτε με την αγορά συστήματος μεταφοράς Trilogy να προμηθευτείτε εντελώς δωρεάν, τη βάση Universal για το κάθισμα αυτοκινήτου huggy, τη βάση Stand Up και το στρωματάκι για το πόρτ-μπεμπέ σε όποιο από τα χρώματα του συστήματος μεταφοράς Trilogy επιθυμείτε! Να σας πω απλά ότι το σύστημα μεταφοράς Trilogy στον βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνει: πορτ-μπεμπέ, αναστρέψιμο καρότσι με κουκούλα, παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου Huggy Gr.0+, καλάθι μεταφοράς αντικειμένων, ποτηροθήκη, ασορτί -τσάντα με αλλαξιέρα, ποδόσακος και αδιάβροχο για το καρότσι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις!

7. Πολύ σημαντικό. Πάρτε μαζί σας μια στερεά τροφή για παράδειγμα ένα κριτσίνι. Πιστέψτε με θα σας χρειαστεί!

8. Μην ξεχάσατε καπέλο και γυαλιά ηλίου αν το παιδάκι σας τα δέχεται.

9. Εμείς παίρνουμε πάντα μαζί μας και ένα ζακετάκι αλλά είναι ίσως η “ελληνίδα μάνα” που βγαίνει από μέσα μου! Πάντως, και αυτό είναι πολύ συχνά άκρως απαραίτητο!

Τι λέτε; Το καλοκαίρι δεν είναι η καλύτερη εποχή για βόλτες και bonding με το μωράκι σας;

Βγείτε έξω και απολαύστε τις στιγμές!!

Καλές βόλτες!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr