•   Παρασκευή, 26 Απριλίου
  • 21 C
    Αθήνα
Γονείς & More

Φτιάξε το στεφάνι της Πρωτομαγιάς μαζί με όλη την οικογένεια!

( λέξεις)
Φτιάξε το στεφάνι της Πρωτομαγιάς μαζί με όλη την οικογένεια!

Η ημέρα της πρωτομαγιάς είναι ιδανική για να δημιουργήσετε παρέα με τους φίλους και την οικογένεια σας ένα υπέροχο μοσχομυριστό στεφάνι από ολόφρεσκα λουλούδια, φέρνοντας την άνοιξη στο σπίτι σας. Δείτε παρακάτω πως :)

Θα χρειαστούμε τα ακόλουθα εργαλεία:

1) Κλωστή ή σπάγγο
2)Ένα κλαδευτήρι ή ένα ψαλίδι
3)Ένα ζευγάρι γάντια για να μην τραυματιστούμε με τα αγκάθια

Πάμε να διαλέξουμε τα λουλούδια για το στεφάνι μας:
Πολύχρωμα και μυρωδάτα λουλούδια. Επίσης, ανάμεσα στα χρωματιστά λουλούδια θα βάλουμε και πρασινάδες. Καθαρίζουμε τα λουλούδια από αγκάθια και ξερά φύλλα και τα φτιάχνουμε σε μπουκέτακια μικρά.

Για τη βάση του στεφανιού θα χρειαστούμε:
Μπορούμε να τη φτιάξετε από διάφορα κλαδιά που μπορούμε να πλέξουμε μεταξύ τους,  λυγιζοντάς τα σε κύκλο και τα δένουμε με έναν σπάγκο σφυχτά. Αν δεν βρείτε κλαδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύρμα μήκους περίπου 1 μέτρο. Το κάνετε κύκλο και έτοιμο.

Πως φτιάχνουμε το στεφάνι βήμα βήμα: 
Δένουμε τα μπουκετάκια πάνω στη βάση από κλαδιά ή σύρμα. Προσοχή το κάθε μπουκέτο θα πρέπει να κρύβει τα κοτσάνια του επόμενου για να φαίνονται στο τέλος όλα τα λουλούδια και όχι τα κοτσάνια. Τέλος βάζουμε κλωστή ή σπάγγο και κάνουμε μια μικρή θηλιά για να το κρεμάσουμε στην πόρτα ή στο μπαλκόνι μας. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε και μικρότερα στεφάνια για να τα φορέσουμε εμείς ή τα παιδιά μας την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Η διαδικασία είναι εύκολη και ευχάριστη για όσους έχουν χρόνο και είναι σε εξοχή. Επίσης, είναι μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά στη φύση εσείς και τα παιδιά σας δημιουργώντας το δικό σας στεφάνι.

may1

may2 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr