•   Τρίτη, 23 Απριλίου
  • 22 C
    Αθήνα
Γονείς & More

Τελικά το δεύτερο παιδί... μεγαλώνει μόνο του;

( λέξεις)
Τελικά το δεύτερο παιδί... μεγαλώνει μόνο του;

Όταν έκανες το πρώτο παιδί άρχισαν όλοι να σε ρωτούν πότε θα κάνεις το δεύτερο και σε εκνεύριζαν γιατί ακόμα καλά-καλά δεν είχες μπει σε πρόγραμμα με το πρώτο. Όταν έμαθες ότι περιμένεις το δεύτερο μωράκι σου, η ευτυχία σου ήταν τεράστια κι όλοι σου έλεγαν «το δεύτερο μεγαλώνει μόνο του, δεν θα κουραστείς καθόλου». Κι ενώ τώρα ξέρεις ότι όταν έχεις δύο παιδιά η ευτυχία σου διπλασιάζεται, τελικά ανάμεσα στους τσακωμούς των παιδιών, τις φωνές, τις αγκαλιές, τις υποχρεώσεις, τις νερομπογιές και τις πάνες, πόσο σε βοηθάει η εμπειρία σου στο μεγάλωμα του δεύτερου παιδιού;

Η δουλειά είναι διπλή; Εξαρτάται. Κάποιες φορές έχεις να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που πλέον ξέρεις πώς να την χειριστείς και κάποιες μέρες θέλεις άλλους τρεις για να χειριστείς τον χαμό που γίνεται στο σπίτι.

Το δεύτερο παιδί δεν είναι σαν το πρώτο: Είσαι ψύχραιμη και έχεις υπομονή, κάτι που οι νέες μανούλες τώρα μαθαίνουν. Όμως μερικές φορές το δεύτερο παιδί παρουσιάζει χαρακτηριστικά και συνήθειες που δεν έχεις ξαναβιώσει. Το πρώτο μπορεί να κοιμόταν εύκολα αλλά το δεύτερο να θέλει 20 λεπτά καροτσάδα. Το πρώτο ήταν ήσυχο αλλά το δεύτερο θέλει να μπουσουλάει όλη την ώρα. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό!

Κάθε μέρα είναι και μια καινούρια εμπειρία. Το κόλπο που είχες ανακαλύψει για να κοιμίζεις το πρώτο σου παιδάκι δεν λειτουργεί στο δεύτερο και ενώ ήξερες τι να περιμένεις ξαφνικά νιώθεις χαμένη. Δεν μπουσούλησε στην ίδια ηλικία, δεν μίλησε ακόμα (ή μίλησε πιο γρήγορα) και δεν έβγαλε εύκολα τα δόντια. Κάθε μέρα σου μαθαίνει και κάτι καινούριο.

Η αγάπη είναι η ίδια: Φοβόσουν ότι δεν θα μπορέσεις να αγαπήσεις το δεύτερο παιδί σαν το πρώτο, όμως δεν πιστεύεις ακόμα πόσο πολύ αγαπάς και τα δύο!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr