•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 19 C
    Αθήνα
Γονείς & More

8 πράγματα που οι μαμάδες πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε το 2018

( λέξεις)
8 πράγματα που οι μαμάδες πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε το 2018

Είναι έθιμο κάθε Δεκέμβρη να κάνουμε όνειρα για την νέα χρονιά και κάθε Γενάρη να προσπαθούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα. Οι μαμάδες κάνουμε όνειρα κάθε μέρα και κάθε μέρα κάνουμε την αυτοκριτική μας και σκεφτόμαστε νέους τρόπους για να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Το 2018 θα αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας για να γίνουμε πιο ευτυχισμένες. Γιατί ευτυχισμένη μαμά σημαίνει κι ευτυχισμένο παιδί.

1. Μην απολογείσαι συνέχεια: «Δεν πρόλαβα να πλύνω τα πιάτα» λες και μετά σου έρχεται στο μυαλό και το «μα γιατί δεν πρόλαβα να πάω με τον μικρό στην παιδική χαρά σήμερα;» Οι μαμάδες απολογούμαστε συνέχεια, όμως αν το πάρουμε απόφαση ότι δεν είναι ανάγκη να είμαστε super-women τότε θα είναι πολύ καλύτερα. Ποιος χρειάζεται την τέλεια μαμά όταν έχει εσένα;

2. Μην είσαι τελειομανής: Να κοιμηθούν τα παιδιά στην ώρα τους, να έχεις έτοιμο βραδινό στον φούρνο, να έχεις συγυρίσει και μετά να βάλεις ένα ποτήρι κρασί και να το απολαύσεις μαζί με την αγαπημένη σου ταινία. Ναι, είναι τέλειο. Αλλά μην προσπαθείς να το πετύχεις κάθε μέρα. Θα τρελαθείς!

3. Προτεραιότητα στα παιδιά: Έχουν προτεραιότητα στη ζωή σου αλλά όχι πάντα. Όχι τις στιγμές που χρειάζεσαι πέντε λεπτά για τον εαυτό σου ή για τη δουλειά σου. Φρόντισε τον εαυτό σου για να κάνεις καλό και σε εκείνα. Εξάλλου, δεν είναι καλύτερο να τους υπενθυμίζεις που και που ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου; (Είναι αλλά μην τους το πολύ-λέμε!)

4. Καμιά προτεραιότητα στις ανάγκες σου; Πιστεύεις ότι αν πας κομμωτήριο ή βγεις για καφέ με τις φίλες σου, ο κόσμος «θα χαλάσει». Το 2018 βρες περισσότερο χρόνο για σένα και τα χόμπι σου.

5. Δεν χρειάζεται να πας σε όλα τα παιδικά πάρτι. Ας πάει η γιαγιά, η θεία, η νονά!

6. Μην επηρεάζεσαι από το διαδίκτυο. Συμβουλές από forums, φωτογραφίες από bloggers και βίντεο που δείχνουν ότι οι άλλες μαμάδες κάνουν κάτι καλύτερα από εσένα. Εστίασε σε αυτά που σου λέει ο παιδίατρος και το ένστικτό σου.

7. Μπορούν και οι άλλοι, όχι μόνο εσύ να βάλεις το παιδί για ύπνο, να το κάνεις μπάνιο, να φτιάξεις το γάλα ή να του κόψεις το φαγητό με το μαχαίρι. Κι αν δεν μπορούν, δείξε τους πώς να το κάνουν. Αλλιώς όλα θα εξαρτώνται πάντα από εσένα.

8. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις άλλες μαμάδες. Το μωρό της φίλης σου περπάτησε πιο γρήγορα, το παιδάκι απέναντι πάει σε καλύτερο νηπιαγωγείο και η συνάδελφός σου είναι πάντα πιο περιποιημένη από εσένα. Ε και;

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr