•   Παρασκευή, 26 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Βρέφος & More

Tα δικά μου μυστικά για ένα επιτυχημένο και απολαυστικό μπανάκι!

( λέξεις)
Tα δικά μου μυστικά για ένα επιτυχημένο και απολαυστικό μπανάκι!

Μπορεί τις πρώτες ημέρες με το μωρό στο σπίτι, το project μπάνιο να είναι εξαιρετικά απαιτητικό και συχνά δύσκολο, καθώς το μωράκι σας δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει και συχνά φοβάται ή παραξενεύεται όταν μπαίνει το νερό, με αποτέλεσμα πολλά μωρά κυριολεκτικά να σπαράζουν, σε λίγες μέρες όμως, το μπανάκι θα γίνει η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας σας.

Τα μωρά απολαμβάνουν το ζεστό μπανάκι όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Πλατσουρίζουν σαν παπάκια, το σωματάκι τους χαλαρώνει, το ίδιο και η διάθεσή τους και προ-ετοιμάζονται όμορφα για τον βραδινό τους ύπνο.

Έπειτα από 2 μωρά και δεκάδες βραδινά μπάνια, έχω καταλήξει στα δικά μου “μυστικά” για να γίνει το μπανάκι τους επιτυχημένο αλλά και απολαυστικό τόσο για εκείνα όσο και για εσάς!

1. Η θερμοκρασία του νερού.
Η θερμοκρασία του νερού είναι καλό να κυμαίνεται από 34 ως 38 βαθμούς. Το καλοκαίρι κινηθείτε στους 34-35 και τον χειμώνα ανεβάστε στους 37-38. Υπάρχουν μπανιέρες με ενσωματωμένο θερμόμετρο ή προμηθετείτε από το εμπόριο ένα θερμόμετρο αδιάβροχο. Όσο περνάει η ώρα, η θερμοκρασία του νερού πέφτει, οπότε μην ξεγελαστείτε και αφήσετε το μωρό σας στη  μπανιέρα περισσότερο από 20 λεπτά γιατί θα αρχίσει να κρυώνει.

2. Ο φωτισμός.
Ξαπλώστε στο πάτωμα του μπάνιου σας και δείτε την οροφή. Έτσι βλέπει το μωρό σας μέσα στη μπανιέρα. Συχνά τα φώτα του μπάνιο τυφλώνουν τα μωρά που κλαίνε ασταμάτητα και εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε το λόγο. Επιλέξτε σχετικά γλυκό φωτισμό και σιγουρευτείτε ότι το φως δεν τα τυφλώνει.

3. Η ώρα του μπάνιου.
Είναι καλό να έχετε μια σταθερή ώρα για το μπανάκι του μωρού σας και κατά προτίμηση, επιλέξτε η ώρα αυτή να είναι μισή ώρα πριν τον βραδινό ύπνο. Πλύντε καλά το μωρό σας και ετοιμάστε το για το κρεβατάκι του. Θα χαλαρώσει και θα κοιμηθεί πολύ πιο εύκολα!

4. Λαδάκι μέσα στο νερό.
Εγώ ρίχνω μερικές σταγόνες από το λαδάκι που έχω για το σωματάκι τους, μέσα στο νερό, δημιουργώντας έτσι μια όμορφη ατμόσφαιρα με υπέροχες μυρωδιές και γλυκιές υφές για το δερματάκι τους.

5. Τα απαραίτητα κοντά σας.
Πότε μα ΠΟΤΕ μην αφήνετε το μωράκι από τα μάτια σας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κοντά σας όλα όσα θα χρειαστείτε για να μη χρειαστεί να απομακρυνθείτε από δίπλα του!

Τι θα χρειαστείτε;

1. Ειδικό σαμπουάν που δεν τσούζει αν πέσει στα ματάκια του.
2. Ειδικό παιδικό αφρόλουτρο.
3. Λάδι για μωρά.
4. Σφουγγαράκι
5. Την πετσετούλα του.

6. Η θερμοκρασία του δωματίου.
Το δωμάτιο είναι καλό να έχει μια θερμοκρασία κοντά στους 22 βαθμούς. Ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστό. Είναι σημαντικό όταν το μωράκι σας βγει από το μπάνιο και όσο το ντύνεται, να μην αισθανθεί ότι κρυώνει γιατί αντί να χαλαρώσει, ίσως αρχίσει το κλάμα!

7. Τα μαλλάκια του.
Δεν χρειάζεται να λούζετε το μωρό σας κάθε μέρα. Κάθε 3 ημέρες μπορείτε να λούζετε το κεφαλάκι του για να αναζωογονηθεί και το ίδιο, όμως με μεγάλη προσοχή στα αυτάκια του. Αν το μωρό σας έχει ευαισθησία στα αυτάκια του, μπορείτε να βάλετε λίγο βαμβάκι με βαζελίνη στα αυτιά του για να μην περνάει το νερό. Εμείς με τον Οδυσσέα το κάνουμε από την αρχή αυτό και τον έχει βοηθήσει πολύ.

8. Εσείς!
Και έφτασα στο πιο σημαντικό κομμάτι της ιεροτελεστίας του μπάνιου! Σε εσάς! Το μωράκι σας, σας έχει απέναντί του και σας κοιτάει! Όσο κι αν στο μυαλό σας τρέχουν εκκρεμότητες της δουλειάς σας, η λίστα του σούπερ μάρκετ και άλλα αγχωτικά, πατήστε ένα pause και αφιερωθείτε στο πλασματάκι σας. Μιλήστε του, τραγουδήστε του, κάντε του μασαζάκι για να ξεπιαστεί στις αρθρώσεις του. Είστε οι δυο σας και είναι σημαντικό οι στιγμές αυτές να είναι ποιοτικές!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr