•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Βρέφος & More

Εγκαύματα ηλίου: ο μεγάλος καλοκαιρινός εχθρός κάθε μαμάς!

( λέξεις)
Εγκαύματα ηλίου: ο μεγάλος καλοκαιρινός εχθρός κάθε μαμάς!

Όσο κι αν αγαπάτε και εσείς και το μωρό σας τη θάλασσα και το παιχνίδι, τόσο δεν αγαπάει ο ήλιος τα παιδικά δέρματα βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος για να επιτεθεί με τον τρόπο του προκαλώντας ηλιακά εγκαύματα. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε.

Πώς θα καταλάβω ότι έχει πάθει το παιδί μου ηλιακό έγκαυμα;

H παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο αποτελεί την κύρια αιτία που μπορεί να προκαλέσει ένα ηλιακό έγκαυμα.  Το παιδί μπορεί να παραπονεθεί ότι πονάει κάποιο σημείο του σώματός του, κυρίως εκείνο που εκτέθηκε στον ήλιο ή να παρατηρήσετε φουσκάλες ή έντονη ερυθρότητα στο δέρμα του.  

Πώς μπορώ να θεραπεύσω το ηλιακό έγκαυμα;

Αλόη: Είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες τόσο σε περίπτωση χτυπημάτων αλλά και εγκαυμάτων . Αν λοιπόν αλείψετε το δερματάκι του με ένα τζελ αλόης όχι μόνο θα το δροσίσετε αλλά θα βοηθήσετε ώστε η πληγή από το έγκαυμα να βελτιωθεί και εν τέλει να επουλωθεί.

Ξύδι: Και μάλιστα λευκό ξύδι. Αν μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσατε για την απολύμανση στο σπίτι πρέπει τώρα να μάθετε ότι μια ακόμα ιδιότητά του είναι βοηθητική στα ηλιακά εγκαύματα. Φτιάξτε σε πανάκια κομπρέσες ξυδιού και καλύψτε το σημείο του εγκαύματος για λίγη ώρα. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το παιδί σας όχι μόνο θα ανακουφιστεί από τον πόνο αλλά και από τη φαγούρα που μπορεί να έχει προκαλέσει το ηλιακό έγκαυμα.

Εγκαύματα

Δροσερό γιαούρτι: Κλασική και αγαπημένη συνταγή για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων. Τοποθετήστε στην ταλαιπωρημένη περιοχή και έπειτα αφαιρέστε με λίγο χλιαρό νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ενυδατικό προϊόν που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αυτές τις περιπτώσεις το οποίο και περιέχει γιαούρτι.

Προσωπικά θα σας έλεγα να προσέχετε πάρα πολύ τον ήλιο! Μην βγάζετε τα παιδάκια σας στον ήλιο από τις 11 ως τις 4 και προσπαθήστε να επιμείνετε με το αντηλιακό και το καπέλο! Ξέρω ότι ως μαμάδες γινόμαστε πιεστικές αλλά σημασία έχει να τους γίνει συνήθεια. Εγώ το παλεύω πολύ με τα παιδιά μου και ειδικά με τον Οδυσσέα, κάνω υπεράνθρωπες προσπάθειες για να γίνει η αντηλιακή προστασία κάτι σαν δεύτερη φύση του!

Καλά μπάνια με προσοχή!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr