•   Τρίτη, 16 Απριλίου
  • 24 C
    Αθήνα
Γυναίκα

5 οφέλη που έχουν τα φιλιά

( λέξεις)
5 οφέλη που έχουν τα φιλιά

Τα φιλιά είναι ξεκάθαρα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα χείλη σου (το επόμενο είναι τους βάζεις υπέροχα ματ κραγιόν, τι σκεφτήκατε πονηροί;) και σίγουρα η πιο αγαπημένη συνήθεια όλων όταν βρίσκονται στους πρώτους μήνες της σχέσης. Όσο λοιπόν χάνεσαι στην αγκαλιά του αγοριού σου και απολαμβάνεις τα φιλιά του παράλληλα ευνοείς σημαντικά τον οργανισμό σου.

1. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal Medical Hypotheses αναφέρει ότι τα φιλιά αυξάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών και τις θωρακίζει ενάντια στο κυτταρομεγαλοϊό. Αυτός ο τρομακτικός στο άκουσμα ιός ανήκει στην οικογένεια των ερπητοιών και παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στο σώμα του ανθρώπου για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μεταδίδεται (μεταξύ άλλων) με στενή επαφή (φιλί, σεξουαλική επαφή) και μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις αλλά όταν φιλιέσαι με τον άλλον ανταλλάσεις (θες, δεν θες) και μικρόβια τα οποία ενεργοποιούν την άμυνα του οργανισμού- άρα είσαι πιο προστατευμένη.

2. Σε βοηθούν να επιλέξεις τον κατάλληλο σύντροφο
Οι ανθρωπολόγοι περιγράφουν το φιλί ως το εργαλείο επιλογής του κατάλληλου συντρόφου ενώ οι βιολόγοι λένε πως ένα φιλί αρκεί για να καταλάβεις αν ταιριάζεις γενετικά με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά εκείνη την ώρα μεγάλο μέρος του φλοιού του εγκεφάλου σου συλλέγει πληροφορίες μέσα από τις αισθήσεις της αφής, της όσφρησης.

3. Καις θερμίδες
Εντάξει μπορεί να μην κάψει το ποτό που ήπιες, αλλά σύμφωνα με ορισμένες έρευνες ένα κάθε ένα λεπτό που φιλιέσαι με τον σύντροφό σου καις 2- 6 θερμίδες.

4. Δυναμώνεις τους μύες του προσώπου
Όταν δίνεις παθιασμένα φιλιά με τον φίλο σου χρησιμοποιείς 30 (!) μύες οπότε καταλαβαίνεις πόσο έντονη γυμναστική κάνεις εκείνη την ώρα!

5. Χαλαρώνεις
Τα φιλιά ως γνωστόν βοηθάνε στην παραγωγή οξυτοκίνης, το φυσικό ηρεμιστικό του οργανισμού μας ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα της ενδορφίνης, της ορμόνης που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Α, για αυτό έλεγε και ο Κηλαηδόνης ''Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο, δύο φιλάκια είναι λίγα, τι να πω, τρία φιλάκια είναι λίγο, πολύ λίγο, δώσε μου τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώωω''.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr