•   Τρίτη, 18 Ιουνίου
  • 33.8 C
    Αθήνα
Γυναίκα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι όταν πίνουμε νερό

( λέξεις)
Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι όταν πίνουμε νερό

Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς εσένα όχι'' έλεγε ο Κιάμος (αχ, ας μην κάνω λάθος και χαλάσει το αστείο μου) και εμείς (εγώ δηλαδή) τον κορόιδευα γιατί έβρισκα φοβερά ανακριβές αυτό που έλεγε. Με τούτα και με κείνα, πέρασαν τα χρόνια, ο κόσμος ξέχασε τον καημό του Κιάμου και συνέχισε να πίνει 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα.

Έλα όμως που τώρα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα μιας έρευνας που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει λόγος να πίνουμε τόσο πολύ νερό μέσα στην μέρα.

water gif

Ναι, καλά διάβασες. Δεν υπάρχει πια λόγος να πιέζεις τον εαυτό σου να πιει σχεδόν 2 λίτρα νερό τη μέρα καθώς η έρευνα που έγινε στο Monash University απέδειξε ότι ο κανόνας των 8 δεν είναι σωστός. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να ακούς το σώμα σου και να το ενυδατώνεις όταν νιώθεις ότι χρειάζεται.

Μπορεί να σου ακούγεται πολύ γενικό αυτό, αλλά αν το σκεφτείς ο οργανισμός σου ενυδατώνεται και όταν τρως φρούτα, τη σαλάτα σου και όταν πίνεις τον καφέ σου. Για αυτό κατά τη διάρκεια της μέρας φρόντισε να πίνεις χυμούς, να τρως φρούτα και να πίνεις νερό όταν πραγματικά θέλεις και όχι γιατί το λέει κάποιος κανόνας.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr