•   Τρίτη, 18 Ιουνίου
  • 34.3 C
    Αθήνα
Γυναίκα

Το κόλπο για να μη μυρίζουν άσχημα τα ρούχα του γυμναστηρίου

( λέξεις)
Το κόλπο για να μη μυρίζουν άσχημα τα ρούχα του γυμναστηρίου

Καλό το γυμναστήριο, δεν λέω, αλλά αν πηγαίνεις σε κάποιο που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα οι πιθανότητες να ακουμπάς τον ιδρώτα του άλλου όταν ξαπλώνεις για κοιλιακούς στο στρώμα είναι πολύ μεγάλες.

Μπορεί η χρήση της πετσέτας να είναι υποχρεωτική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ρούχα που φοράς θα παραμείνουν καθαρά μετά το τέλος της προπόνησης. Αν μάλιστα ιδρώνεις πάρα πολύ όταν κάνεις διάδρομο, χορό ή τις ασκήσεις με βάρη, το μόνο σίγουρο είναι πως όταν φτάσεις στα αποδυτήρια τα ρούχα σου θα μυρίζουν. Πολύ.

stink gif

Από πού προέρχεται όμως αυτή η μυρωδιά;
Όταν αφήνεις την ιδρωμένη μπλούζα/ πετσέτα/ κολάν μέσα στην τσάντα σου ή πάνω στην καρέκλα αντί να την απλώσεις ώστε να στεγνώσει, είναι σαν να λες στα βακτήρια ''The party is here'' οπότε τι να κάνουν και αυτά; Έρχονται και εξαπλώνονται πάνω στα πράγματά σου και μυρίζουν άσχημα- γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην τα ξεχνάς στον πάτο του σάκου και να πριν τα βάλεις στο καλάθι με τα άπλυτα να τα αερίζεις λίγο.

Πώς μπορείς να τα πλύνεις σωστά;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα γυρνάς ανάποδα, καθώς το 70% των λεκέδων είναι στο εσωτερικό των ρούχων (ιδρώτας, νεκρά κύτταρα). Αν οι μυρωδιές είναι έντονες και δεν μπορείς να πλύνεις τα ρούχα σε υψηλότερη θερμοκρασία, μπορείς να προσθέσεις λίγο ξύδι στον κάδο και να τσεκάρεις αν βάζεις σωστή δοσολογία απορρυπαντικού. 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr