•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Εγκυμοσύνη - Κύηση

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις το πρώτο τρίμηνο της εγυμοσύνης σου

( λέξεις)
10 πράγματα που πρέπει να κάνεις το πρώτο τρίμηνο της εγυμοσύνης σου

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτήν που μαθαίνεις ότι είσαι έγκυος! Το πρώτο σοκ περνάει και το χαμόγελο δεν μπορεί να φύγει από τα χείλη σου. Ήδη ανυπομονείς να κρατήσεις αγκαλιά το μωράκι σου, όμως πρώτα πρέπει να φροντίσεις να περάσεις τους επόμενους 9 μήνες όσο πιο όμορφα γίνεται. Διώξε το άγχος και σημείωσε ποια είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να φροντίσεις το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου:

Βρες γυναικολόγο/μαιευτήρα: Μπορεί να πηγαίνεις τακτικά σε γυναικολόγο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει αναγκαστικά να σε ξεγεννήσει αυτός. Βρες κάποιον που δεν σε αγχώνει, που συνεργάζεται με κάποιο μαιευτήριο που εμπιστεύεσαι και έχει εμπειρία.

Κάνε το πρώτο ραντεβού για εξετάσεις: Ο γιατρός σου θα σου δώσει μια λίστα με εξετάσεις που πρέπει να κάνεις. Μην τις αμελήσεις ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις μια όμορφη εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα.

Ενημερώσου και προστάτεψε τον εαυτό σου: Πάρε μια ειδική ζώνη αυτοκινήτου για εγκύους και τις κατάλληλες βιταμίνες για σένα. Σιγά-σιγά θα πρέπει να σκέφτεσαι για... δύο!

Η ανακοίνωση: Το είπες στους φίλους και στους συγγενείς, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να ενημερώσεις και τον εργοδότη σου!

Σωστή διατροφή: Δεν χρειάζεται να αλλάξει πολύ η διατροφή σου, αρκεί να παίρνεις τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεσαι τόσο εσύ όσο και το έμβρυο.

Να πίνεις νερό: Η κατανάλωση νερού είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για αυτό να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι με νερό!

Διαδικαστικά: Τι χαρτιά θα χρειαστεί ο εργοδότης και τι θα χρειαστείς εσύ για να κανονίσεις την άδεια μητρότητας; Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τόσο καλύτερα!

Ρώτα τις φίλες σου: Οι εμπειρίες άλλων γυναικών που γέννησαν πρόσφατα είναι σημαντικές. Έτσι θα καταλάβεις ποιο μαιευτήριο ταιριάζει σε σένα, αλλά και τι έχεις να αντιμετωπίσεις τους επόμενους μήνες. Προσοχή, όμως, μην επηρεαστείς από ιστορίες. Κάθε γυναίκα περνάει διαφορετικά την εγκυμοσύνη της.

Λίστα μωρού: Φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστεί να αγοράσεις για το μωρό. Δεν είναι ανάγκη να τα πάρεις από τώρα, όμως καλό είναι να ξέρεις πόσα χρήματα θα χρειαστεί να... συγκεντρώσεις!

Ξεκουράσου: Έχεις 9 ολόκληρους μήνες για να φροντίσεις τον εαυτό σου, να φας σωστά και κυρίως να ξεκουραστείς. Ο ποιοτικός ύπνος θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη αλλά και μια καλή διάθεση. 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr