•   Πέμπτη, 25 Απριλίου
  • 17.2 C
    Αθήνα
Νήπιο - Διατροφή

Τρόποι για να μάθει το παιδί σας να τρέφεται σωστά!

( λέξεις)
Τρόποι για να μάθει το παιδί σας να τρέφεται σωστά!

Από το βάρος του παιδιού μέχρι την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, όλα είναι άμεσα εξαρτημένα από τις τροφές που λαμβάνει. Η σωστή διατροφή του παιδιού σας, θα του δώσει την ενέργεια που χρειάζεται και τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο οργανισμός του. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια θρεπτικά συστατικά έχει ανάγκη ο οργανισμός του παιδιού σε κάθε ηλικία.(όπως η βιταμίνη Α για την όραση, το μαγνήσιο για τους μυς και τα νεύρα, και ο ψευδάργυρος για το μεταβολισμό).

Πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσο αναφορά τη διατροφή του παιδιού τους. Με πρόσχημα ότι δεν θέλουν να πιέσουν το παιδί τους, η διατροφή να γίνεται συχνά φτωχή σε θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε λίπη. Αν ανήκετε σ΄αυτήν την κατηγορία, ιδού μερικοί τρόποι για να κάνετε την υγιεινή και θρεπτική διατροφή πιο ελκυστική στα μάτια των παιδιών σας!

παιδικη διατροφή φροντ

Αρχικά μαγειρέψτε παρέα με το παιδί σας! Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό απ΄αυτό… Γράψτε μαζί τα ψώνια για το σούπερ μάρκετ ή ετοιμάστε το πρωινό μαζί!! Δώστε του επιλογές, για παράδειγμα ροδάκινο ή σταφύλι, φακές ή φασόλια.. Η επιλογή δίνει το αίσθημα της κυριαρχίας και όχι της επιβολής εκ μέρους σας!

Δημιουργήστε ένα παιχνίδι! Οι κανόνες λένε πως κάθε φορά(ορίστε εσείς το πότε) θα διαλέγει κ ένα καινούριο λαχανικό ή φρούτο ή φαγητό να δοκιμάσει που θα του δίνει ενέργεια για να παίξει παραπάνω! Μπορεί αρχικά να είναι αρνητικό στην ιδέα του να δοκιμάζει καινούριες γεύσεις, αλλά η άμεση συνάρτηση παιχνιδιού ενέργειας και θρεπτικής τροφής..θα το πείσει άμεσα!

mother kid

Επιτρέψτε του να δημιουργήσει το δικό του διατροφολόγιο με την ευθύνη που του αναλογεί! Επισημάνετέ του πως η διατροφή του θα πρέπει να περιέχει γαλακτοκομικά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, τροφές πλούσιες σε άμυλο, κρέας και όσο το δυνατόν λιγότερες λιχουδιές.. Ζωγραφίστε σε ένα χάρτινο πιάτο τι πρέπει να συμπεριλαμβάνει η διατροφή του και εξηγήστε γιατί, με απλά λόγια, ανάλογα με την ηλικία του.

Δημιουργώντας μαζί με το παιδί σας το φαγητό του, μπορείτε να φτιάχνετε αστείες φατσούλες με συνδυασμό φρούτων, λαχανικών και ότι φανταστικό και δημιουργικό θέλει το παιδί σας. Ο στόχος είναι να μέσα από το παιχνίδι να αγαπήσει τις τροφές που του κάνουν καλό!

παιδικη διατροφή φροντ5

Εφόσον η ανάπτυξη και το βάρος του παιδιού είναι φυσιολογική αποφύγετε επίσης να το προτρέπετε να «αδειάσει» το πιάτο του.

Εμπλουτίστε τις συνταγές σας με μικρά tips που μεγιστοποιούν το όφελος: στύψτε λίγο πορτοκάλι στις φακές ή λεμόνι στη φασολάδα. Περιέχουν βιταμίνη C που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου των οσπρίων.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr