•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Γυναίκα

7 πράγματα που δεν κάνουν (σχεδόν) ποτέ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

( λέξεις)
7 πράγματα που δεν κάνουν (σχεδόν) ποτέ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Η τέλεια σχέση (δυστυχώς και) προφανώς δεν υπάρχει, αν και έχουμε δει πολλές φορές με τα μάτια μας ζευγάρια που δείχνουν φοβερά ευτυχισμένα με την ποιότητα της σχέσης τους, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιο είναι το μυστικό τους;; Για αρχή σίγουρα δεν κάνουν τα πράγματα της λίστας που ακολουθεί.

1. Δεν έχουν αμυντική στάση
Όλοι είμαστε προγραμματισμένοι να αμυνόμαστε και να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας αλλά αν αυτό το κάνεις συχνά στη σχέση σου αργά ή γρήγορα θα προκαλέσει άσχημες αντιδράσεις. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι ύποπτη και υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης, για αυτό και δεν θα την εντοπίσεις ποτέ σε ζευγάρι που είναι ευτυχισμένο.

2. Δεν τσακώνονται αντί να διορθώσουν την κατάσταση
Ένας από τους σημαντικότερους στόχους μιας υγιούς σχέσης είναι να λύνουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται αντί να τσακώνονται για αυτά ξανά και ξανά. Όταν το μόνο που σε νοιάζει είναι να 'κερδίσεις' τον τσακωμό αντί να λύσεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στη σχέση σας τότε τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά.

3. Δεν επικεντρώνονται στα αρνητικά
Όλοι κάνουν λάθη, αλλά όσοι επιλέγουν να τα αποδεχτούν, να τα διορθώσουν και να μάθουν από αυτά ώστε να μην τα επαναλάβουν είναι σαφώς πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που αρνούνται να τα ξεχάσουν και προτιμάνε να τα επαναφέρουν σε κουβέντες ή τσακωμούς. Όσο κολλάς σε αυτά και επικεντρώνεσαι στα αρνητικά του συντρόφου σου προφανώς και δεν θα είσαι ευτυχισμένη.

4. Δεν κρατάνε κρυφά τα συναισθήματά τους
Το έχουμε πει πολλές φορές- ο σύντροφός σου δεν διαβάζει το μυαλό σου, οπότε πρέπει να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου και να λες τι σε πειράζει. Η ατάκα ''πρέπει να ξέρεις τι έχω'' είναι μεγάλο λάθος, αυτό που είναι καλό να λες στον άλλον είναι ''θα ήθελα να ξέρεις τι έχω'' και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να του το πεις, όχι να περιμένεις να το μαντέψει- όσο προφανές και να είναι.

5. Δεν αποφεύγουν σημαντικά ζητήματα
Το να παριστάνεις ότι ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι αόρατος και το πρόβλημα ή το όποιο σοβαρό ζήτημα καλείσαι να λύσεις με τον σύντροφό σου θα εξαφανιστεί μαγικά δεν θα βοηθήσει την κατάσταση καθόλου.

6. Δεν έχουν όρια μεταξύ τους
Μια σχέση για να μπορέσει να έχει μια ισορροπία χρειάζεται να έχει όρια, ώστε ο καθένας να έχει το δικό του προσωπικό χώρο και να μην νιώθει ότι πιέζεται ή ότι μπαίνει σε μια κατάσταση που δεν του αρέσει. Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο, ωστόσο όταν επικοινωνείς σωστά με τον σύντροφό σου όλα μπορούν να γίνουν.

7. Δεν κρατάνε κακία
Οι σχέσεις είναι δύσκολες, αυτό είναι γεγονός και απαιτούν καθημερινά πολλή δουλειά ώστε να πετύχουν και να είναι ευτυχισμένοι αυτοί που βρίσκονται μέσα σε αυτή. Όταν λοιπόν κάποιος κάνει κάτι και πληγώσει φοβερά τον άλλον θα βγουν στην επιφάνεια περίεργα συναισθήματα, τα οποία ο άλλος θα πρέπει να επεξεργαστεί πριν αντιδράσει. Οι επιλογές που έχεις σε αυτή την περίπτωση είναι δύο- ή να συγχωρέσεις τον άλλον και να βρείτε ένα τρόπο από κοινού ώστε να ξεπεράσετε αυτή τη σκόπελο ή να του κρατήσεις κακία και να έχετε μια μίζερη σχέση χωρίς εμπιστοσύνη και γεμάτη ένταση. Μάντεψε τι κάνουν αυτοί που είναι σε μια ευτυχισμένη σχέση!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr