Κνησμός στην εγκυμοσύνη! Που οφείλεται και τί μπορώ να κάνω..

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΚΥΗΣΗ

Κνησμός στην εγκυμοσύνη! Που οφείλεται και τί μπορώ να κάνω..

Σας… τρώει η φουσκωμένη κοιλίτσα σας; Δεν είστε η μόνη! Μάθετε πού οφείλεται το ενοχλητικό σύμπτωμα και… περάστε στην αντεπίθεση.

Ο ερεθισμός του δέρματος είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλές μέλλουσες μαμάδες! Συνήθως ο έντονος κνησμός εμφανίζεται περίπου στην 22η εβδομάδα κύησης όπου η κοιλιά της εγκύου αρχίζει να φαίνεται καθώς φουσκώνει καθημερινά.

Οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες παραπονιούνται για έντονη φαγούρα σε όλο τους το σώμα (μπράτσα, παλάμες, πόδια, πέλματα, στήθος) κυρίως όμως στην κοιλιά. Δε χρειάζεται να αγχώνεστε: πρόκειται για ένα φυσιολογικό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.

belly1

Τί προκαλεί αυτόν τον κνησμό?

Όσο λοιπόν φουσκώνει η κοιλίτσα σας, τόσο τεντώνεται το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή με αποτέλεσμα να νιώθετε φαγούρα. Άλλες αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν φαγούρα είναι η αυξημένη παροχή αίματος στο δέρμα, τα πολλά παραπάνω κιλά που έχετε πάρει, η έντονη εφίδρωση καθώς επίσης και η ξηρότητα της επιδερμίδας.

Συμβουλές που θα σας ωφελήσουν:

Μην ξύνετε την περιοχή που σας φαγουρίζει. Θα δημιουργήσετε πληγή και θα είναι χειρότερα μετά.

Ενυδατωθείτε! Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες χωρίς χημικά και Parabens. Επενδύστε σε φυσικά και βιολογικά προϊόντα κατάλληλα για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Έλαια πλούσια σε βιταμίνη Ε θα σας λυτρώσουν από την έντονη φαγούρα! Η δράση τους είναι επουλωτική και θα σας βοηθήσει αν έχετε ερεθισμένες ρώγες μετά από τον θηλασμό.

Ένα χλιαρό μπάνιο με βρώμη(πολτό βρώμης) θα βοηθήσει αν έχετε ξηρό δέρμα. Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού!

belly2

Επιλέξτε ρούχα που δε σας πιέζουν και δεν κολλούν πάνω σας. Όσον αφορά την ποιότητα, προτιμήστε τα βαμβακερά γιατί επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Δοκιμάστε να βάλετε δροσερές, υγρές κομπρέσες στην περιοχή που έχετε  φαγούρα.

Αποφύγετε να βγείτε έξω αν έχει ζέστη, δεδομένου ότι η θερμότητα μπορεί να εντείνει την φαγούρα.

Υπομονή, θα περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος και θα σας ανταμείψει με το μέγιστο δώρο, τη χαρά της ζωής, το παιδί σας!


Tags: