Μπαμπά, πώς θα ηρεμήσεις ένα μωρό που κλαίει;

ΓΟΝΕΙΣ - ΜΠΑΜΠΑΣ

Μπαμπά, πώς θα ηρεμήσεις ένα μωρό που κλαίει;

Ποιος είπε ότι μόνο η μαμά μπορεί να το κάνει;

Οι περισσότεροι μπαμπάδες σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν το μωρό αρχίσει να κλαίει. Πιστεύουν ότι μόνο η μαμά έχει την ικανότητα να το ηρεμήσει. Μπορεί η μυρωδιά της μαμάς και η ασφάλεια της αγκαλιάς της να είναι μαγικά, όμως οι μπαμπάδες έχουν 10 επιπλέον τρόπους για να κάνουν ένα μωρό να ηρεμήσει..

Γιατί κλαίει; Πονάει, πεινάει, αλλαγή πάνας, δοντάκια; Κάλυψε τις ανάγκες του κι αν δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά τότε δοκίμασε τα εξής:

Κάνε αστείους θορύβους: Μίλα με διαφορετικές φωνές, κάνε μπουρμπουλήθρες με το στόμα, κάνε ότι φταρνίζεσαι στα ψέματα (πολύ αποτελεσματικό) ή ότι βήχεις. Θα τραβήξεις την προσοχή του και μπορεί να σκάσει στα γέλια (αν έχει φτάσει σε αυτή τη φάση που γελάει).

Κάνε αστείες γκριμάτσες: Άνοιξε το στόμα, γούρλωσε τα μάτια, βγάλε τη γλώσσα. Θα σταματήσει το κλάμα και θα σε κοιτάει μαγεμένο!

Πιπίλα ή δάχτυλο: Και τα δύο είναι αποτελεσματικά όταν τίποτα άλο δεν λειτουργεί!

Κάντε μια βόλτα: Θα πάρει αέρα, θα δει καινούργια πράγματα και δεν θα βαριέται. Πολύ σημαντικό!

Πάρε το μωρό αγκαλιά και χορέψτε!

Τραγούδα. Ακόμα κι αν δεν είναι παιδικό τραγουδάκι, σίγουρα θα ηρεμήσει.

Κάνε μια χορευτική φιγούρα τραγουδώντας. Ναι, είσαι ο προσωπικός του διασκεδαστής!

Δοκίμασε τον μάρσιππο. Οι μπαμπάδες λατρεύουν τον μάρσιππο γιατί είναι άνετος και κάνει το δέσιμο με το μωρό πιο εύκολο!

Περίμενε! Κάποιες φορές τα μωρά κλαίνε γιατί...κλαίνε! Ίσως θέλει να απαλλαχτεί από την υπερένταση ή να το βοηθήσεις να κοιμηθεί! 


Tags:

Στην ίδια κατηγορία