•   Δευτέρα, 29 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Νήπιο - Ανάπτυξη

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά τα πρώτα γενέθλια

( λέξεις)
7 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά τα πρώτα γενέθλια

Μετά τα πρώτα του γενέθλια το μωράκι σου δεν είναι πια μωράκι! Και τώρα τι κάνεις; Η προσχολική ηλικία που ξεκινά μετά από τους 12 μήνες είναι δύσκολη για τους γονείς, γεμάτη προκλήσεις, νέα επιτεύγματα και νέα χαμόγελα. Δες πως θα ανταπεξέλθεις:

1. Μπορείς να χαλαρώσεις με το φαγητό: Φρόντισε να τρώει αρκετά και υγιεινά γεύματα αλλά μην μετράς συνέχεια την ποσότητα. Δεν θα πεινάει, δεν θα φάει. Αλλά όταν πεινάσει, θα φάει!

2. Μην το παρακάνεις με την ώρα του ύπνου: Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται νωρίς, το ίδιο και τα νήπια. Φρόντισε να μην κοιμάται μετά τις 10 για να κοιμάται αρκετά αλλά να σου μένει και σενα χρόνος για να χαλαρώσεις.

3. Θα πρέπει να πεις όχι: Οι κανόνες μπαίνουν τώρα και πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσεις να λες όχι. Καλό είναι βέβαια να το λες μόνο όταν έχει νόημα (π.χ. όταν πάει να βάλει το χέρι στην πρίζα) κι όχι όταν κάνει κάτι που δεν σου αρέσει αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Διαφορετικά θα χάσει η λέξη τη σημασία της!

4. Οικογενειακές παραδόσεις: Κάθε Κυριακή πηγαίνουμε για φαγητό στη γιαγιά, κάθε Πέμπτη παίζουμε όλοι μαζί στο σαλόνι, κάθε πρωί λέμε ένα ξεχωριστό τραγουδάκι!

5. Θα αρρωστήσει και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη. Ένα κρυωματάκι ή ένας πυρετός από το εμβόλιο είναι μέσα στο πρόγραμμα. Φτιάξε ένα μικρό φαρμακείο στο σπίτι σε συνεργασία με τον παιδίατρο για να είσαι έτοιμη!

6. Διάβασέ του βιβλία: Αφιέρωσε λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα για να διαβάζεις στο παιδί βιβλία. Έτσι θα αναπτύξει τη δημιουργικότητά του και την ανάπτυξη της ομιλίας του.

7. Να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου. Η μαμά πάντα ξέρει και μην ακούς κανέναν (μονο τον γιατρό!)

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr