•   Παρασκευή, 03 Μαΐου
  • 16 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Έτσι θα πείσεις το παιδί σου να πλένει τα χέρια του

( λέξεις)
Έτσι θα πείσεις το παιδί σου να πλένει τα χέρια του

Πιο πολύ χρόνο ξοδεύεις για να πείσεις το παιδί σου να πλύνει τα χέρια του πριν το φαγητό παρά για να φάτε όλοι μαζί στο τραπέζι. Ανακάλυψε τα κόλπα που εφαρμόζουν άλλες μαμάδες για να κάνουν το πλύσιμο των χεριών μια… διασκεδαστική συνήθεια για τα παιδιά:

1.Κάν’ το…. διαγωνισμό: Τα παιδιά πρέπει να σαπουνίζουν τα χέρια τους τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, όμως σύμφωνα με έρευνες δεν ξοδεύουν πάνω από 5 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό. Για να το καταφέρεις πες στο παιδί να κάνετε ένα διαγωνισμό… ποιος θα μπορέσει να κρατήσει τα χέρια του κάτω από τη βρύση περισσότερο μετρώντας μέχρι το 20; Δύσκολα θα αρνηθεί στην πρόκληση!

2.Κάν’ το ρουτίνα: Βρες ένα τραγούδι ή ένα ποιηματάκι όπως το «σαπούνι, χεράκια, νερό και μετά φαγητό!» και να το λες κάθε φορά πριν καθίσετε στο τραπέζι ή πριν πέσετε για ύπνο. Καλό είναι να πλένετε όλοι τα χέρια στο σπίτι ώστε να μιμηθεί και το παιδί τις καλές σας συνήθειες.

3. Κάν’το εντυπωσιακό: Βρες ένα όμορφο δοχείο για το κρεμοσάπουνο και επίλεξε ένα άρωμα ή χρώμα που θα είναι εντυπωσιακό για τα παιδιά. Φρόντισε ώστε το παιδί να φτάνει άνετα τη βρύση αλλά και να έχει μια πετσέτα που να του τραβάει την προσοχή (π.χ. να είναι στο αγαπημένο του χρώμα ή να έχει σχέδια με το αγαπημένο του comic)!

4. Κάν’το… διάσημο! Αν έχεις δοκιμάσει όλα τα άλλα τότε πρέπει να γίνεις πιο δημιουργική. Φτιάξε ένα dispenser για το κρεμοσάπουνο κολλώντας πάνω ένα αυτοκόλλητο με τον αγαπημένο του ήρωα και πείσε τον ότι … «και η Πέπα πλένει τα χέρια της κάθε μέρα!». 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr