•   Δευτέρα, 27 Μαΐου
  • 17 C
    Αθήνα
Γυναίκα

Να τι θα συμβεί αν δεν κάνεις ντους για 2 ημέρες

( λέξεις)
Να τι θα συμβεί αν δεν κάνεις ντους για 2 ημέρες

Το καθημερινό ντους είναι ιεροτελεστία για πολλούς από εμάς- ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ιδρώνουμε κάθε πέντε λεπτά και αισθανόμαστε ότι μυρίζουμε από χιλιόμετρα. Όταν όμως ο καιρός είναι πιο δροσερός θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κάθε μέρα ένα γρήγορο ντους, κάτι που σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο TwentyTwoWords είναι πάρα πολύ κακό (και αηδιαστικό).

Όταν λοιπόν δεν κάνεις ντους το βράδυ που γυρνάς από τη δουλειά συμβαίνουν διάφορα αηδιαστικά πράγματα στο σώμα σου, αλλά το κυριότερο είναι ότι τα βακτήρια κάνουν πάρτι πάνω σου.

Καθημερινά κουβαλάμε πάνω μας 1000 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων εκ των οποίων 40 ανήκουν στην οικογένεια της μούχλας- φαντάσου τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν μπαίνεις σε ένα γεμάτο λεωφορείο, ιιιχ. Αρκετά από αυτά μας βοηθάνε γιατί έτσι δημιουργεί το σώμα μας αντισώματα ωστόσο τα περισσότερα φεύγουν από πάνω μας μόνο με σαπούνι, για αυτό αν δεν πλυθείς θα εισχωρήσουν στο σώμα σου μέσα από τα μάτια, το στόμα και τη μύτη και θα αρρωστήσεις. Τα βακτήρια επίσης παράγουν 30 διαφορετικές μυρωδιές, αυτό δηλαδή που μυρίζεις όταν μπαίνεις σε ένα λεωφορείο το καλοκαίρι.

shower gif

Άλλος ένας λόγος να κάνεις ντους καθημερινά είναι ότι έτσι θα αποτρέψεις τη δημιουργία σπυριών στην επιδερμίδα σου καθώς θα μένουν καθαροί από ρύπους οι πόροι σου. Όταν λοιπόν βγάζεις τα ρούχα σου, που έχουν ακουμπήσει τόσες βρώμικες επιφάνειες καλό είναι να τα τινάζεις, και να μην τα βάζεις στο ίδιο σημείο με τα καθαρά στην ντουλάπα σου. Αν δεν μπορείς με τίποτα να κάνεις ντους φρόντισε τουλάχιστον να καθαρίσεις τις μασχάλες, το πρόσωπο και τα χέρια σου που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια. 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr