•   Πέμπτη, 25 Απριλίου
  • 21 C
    Αθήνα
Γονείς - Μαμά

Χάνουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης!

( λέξεις)
Χάνουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Obstetrics & Gynecology αποκαλύπτει πως, οι περισσότερες γυναίκες ένα χρόνο μετά τη γέννηση του μωρού δεν έχουν χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης.

«Για κάθε επιπλέον κιλό που παίρνει μια έγκυος παραπάνω από όσα συνιστώνται για το βάρος της αυξάνονται κατά 4% οι πιθανότητες να μην τα χάσει ποτέ»

Εμείς όμως θα πάμε ενάντια στην έρευνα και θα μάθουμε πώς μπορούμε να χάσουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης σε λιγότερο από ένα χρόνο! Σημαντικός παράγοντας για να επιτύχουμε τον στόχο μας είναι η ψυχολογία και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!

Γυμνάσου παρέα με το μωρό μου.
Και δεν εννοώ μόνο τις ασκήσεις Pilates, yoga και πολλές άλλες που βοηθούν αρκετά αλλά καμία δεν έχει διάθεση να κάνει άμεσα.. Αν είναι χειμώνας και δυσκολεύεσαι να βγεις εκτός σπιτιού τόσο εσύ όσο και το μωράκι σου, μπορείς απλά να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική και να ξεκινήσεις να χορεύεις παρέα με το μικρό σου.. ή απλά να το βάλεις στο ριλάξ ώστε να σε βλέπει και να γελάει με τις κινήσεις σου και τις γκριμάτσες σου! Η ψυχολογία σου ανεβαίνει και τα κιλά πέφτουν..

Χρησιμοποίησε καταψύκτη σου.
Αν ανήκεις στην κατηγορία της γυναίκας που δεν μπορεί να αποχωριστεί τα γλυκά και τα παγωτά βάλε τον καταψύκτη σε λειτουργία! Μπορείς να βάλεις τα γιαουρτάκια εκεί και θα έχεις το παγωτό έτοιμο και χωρίς τύψεις!! Βάλε επίσης μπισκότα ή κάποιο επιδόρπιο που σου αρέσει.. Ένα κατεψυγμένο προϊόν καταναλώνεται πιο αργά και συνήθως ποτέ ολόκληρη η μερίδα. Συνήθισε να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως επίσης και ένα ποτήρι πριν κοιμηθείς. Το νερό και ιδίως το κρύο, σου δίνει την αίσθηση του κορεσμού.

Μην κάνεις δίαιτα
Ακούγεται οξύμωρο να σε συμβουλεύει κάποιος να μην κάνεις δίαιτα όταν ο στόχος είναι να χάσεις κιλά, όμως σ’ αυτή τη φάση της ζωής σου, η στέρηση της απόλαυσης της τροφής μπορεί να σου δημιουργήσει κι άλλο στρες, το οποίο με τη σειρά του δεν αποκλείεται να σε κάνει να πάρεις κι άλλο βάρος! Εάν απλά φροντίσεις να τρως υγιεινά, να μην καταναλώνεις ποσότητες μεγαλύτερες από όσες χρειάζονται για να ικανοποιήσεις την πείνα σου και να περιλαμβάνεις ποικιλία τροφών στη διατροφή σου, τα κιλά θα χαθούν χωρίς να τα καταλάβεις. Σε κάθε περίπτωση, μην τρως λιγότερες από 1.800 θερμίδες την ημέρα, κυρίως εάν θηλάζεις.

Θήλασε όσο περισσότερο μπορείς.
Εκτός από τα αναμφισβήτητα οφέλη του μητρικού γάλακτος για το μωρό, ο θηλασμός σε βοηθάει να χάσεις πιο γρήγορα τα κιλά, αφού σε βοηθάει κα «κάψεις» πάνω από 300 επιπλέον θερμίδες την ημέρα. Αρκεί, βέβαια, να μην τον χρησιμοποιήσεις σαν δικαιολογία για να τρως περισσότερο! Επιπλέον, είναι ευεργετικός για τον οργανισμό σου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς
Εντάξει, για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες δεν θα κοιμάσαι αρκετά, ούτε συνεχόμενα για αρκετές ώρες. Όμως, είναι σημαντικό να βάλεις τον ύπνο στις προτεραιότητές σου και να προσπαθείς να κοιμάσαι όσο περισσότερο μπορείς.

Άδειασε το σπίτι σου από τις λιχουδιές
Είσαι από τους τύπους των γυναικών που άμα σου έρθει η λιγούρα τρως οτιδήποτε έχει θερμίδες και τίποτα παραπάνω ωφέλιμο; Διώξε μακριά τα πατατάκια, γαριδάκια και όλα τα παχυντικά αντικαθιστώντας τα με “super foods”. Δεν είναι το ίδιο θα μου πεις, συμφωνώ αλλά όλα έχουν το τίμημά τους. Τρελαίνεσαι για πραλίνα φουντουκιού με ψωμάκι, μπορείς να διαλέξεις κάποιο κράκερ με ταχίνι σοκολάτας. Σου αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες ή τα τσιπς( κ εμένα πεθαίνω..) μπορείς να ψήσεις πατάτες σε ροδέλες στον φούρνο σου! Τελευταίο και εξίσου ωραίο, θέλεις για πρωινό κρέπες, φτιάξε τις υγιεινές κρέπες σου με βρώμη ασπράδια αυγού κ πρόσθεσε μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή αλμυρή με λίγα λιπαρά.

Ζήτα βοήθεια από ειδικούς
Τέλος αν πιέζεστε πολύ στο να χάσετε τα περιττά κιλά και δεν βλέπετε αποτέλεσμα απευθυνθείτε στους ειδικούς! Ένας διατροφολόγος θα σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής ειδικά για εσένα, ένας ψυχολόγος θα ωφελήσει σημαντικά την ψυχή σου, ο γιατρός σου αν έχεις θέματα με διαβήτη κ.α., ένας γυμναστής θα σχεδιάσει το ιδανικό πρόγραμμα άθλησης για εσένα.

Υπομονή και καλή ψυχολογία είναι τα όπλα σου!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr