•   Δευτέρα, 27 Μαΐου
  • 18 C
    Αθήνα
Γυναίκα

4 πράγματα που αποκαλύπτει για σένα, η σχέση σου με την τουαλέτα

( λέξεις)
4 πράγματα που αποκαλύπτει για σένα, η σχέση σου με την τουαλέτα

Για κάποιο λόγο οι γυναίκες αποφεύγουν να συζητήσουν το θέμα της τουαλέτας, σε αντίθεση με τους άντρες που είναι ικανοί να σου περιγράψουν ΑΚΡΙΒΩΣ τι συνέβη όταν πήγαν να αφοδεύσουν.

τουαλετα μυστικό

Αυτό ακριβώς που λέει η Sarah, ''Όλοι το κάνουμε και κανείς δεν μιλάει για αυτό'', είναι μια πολύ εύστοχη περιγραφή για τις επισκέψεις μας στην τουαλέτα για την Νο.2 ανάγκη μας. Το ήξερες όμως ότι οι κενώσεις αποκαλύπτουν πολλά πράγματα για την υγεία σου;

Η διατροφή σου σε συνδυασμό με το άγχος και η πίεση που έχεις καθημερινά επηρεάζουν σημαντικά και άμεσα τη σχέση σου με την τουαλέτα καθώς μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Για αυτό αν έχεις δυσκοιλιότητα, ανεξήγητους πόνους στην κοιλιά όταν δεν έχεις περίοδο ή υποφέρεις συχνά από φούσκωμα πρέπει να πας στο γιατρό.

Τι μπορεί να αποκαλύψει για την υγεία σου η σχέση σου με την τουαλέτα;

1. Μάλλον δεν πίνεις αρκετό νερό
Όταν πίνεις λίγο νερό δεν επηρεάζεις μόνο την υγεία της επιδερμίδας σου αλλά και του εντέρου σου. Αν λοιπόν δυσκολεύεσαι να πας τουαλέτα τότε ενδέχεται να έχεις αφυδατωθεί και ο οργανισμός σου προφανώς δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο φυσιολογικά. Για αυτό, μην ξεχνάς ποτέ να πίνεις 1 με 1, 5 λίτρο καθημερινά.

2. Χρειάζεται να βάλεις περισσότερη φυτική ίνα στη διατροφή σου
Θα το θέσω όσο πιο κομψά (και αστεία) μπορώ. Όταν πηγαίνεις τουαλέτα πιέζεσαι φριχτά και στο τέλος βγάζεις κάτι που θυμίζει αυτά που κάνουν οι συμπαθείς κατσίκες, τότε μάλλον δεν τρως σωστά και χρειάζεσαι επειγόντως φυτική ίνα. Φτιάξε λίγα φασολάκια, φάε σαλάτες γενικά προσπάθησε να λαδώσεις το εντεράκι σου,που λένε και οι γιαγιάδες μας.

3. Το έντερό σου έχει πρόβλημα με αέρια
Αν νιώθεις την κοιλιά σου μονίμως πρησμένη και ό,τι αφήνεις στη λεκάνη επιπλέει (φανταστική εικόνα, σόρι) τότε έχεις πρόβλημα με αέρια, το οποίο είναι ένδειξη κακής κυκλοφορίας του εντέρου αλλά και κακής απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών από το λεπτό έντερο για αυτό καλό είναι να επισκεφτείς ένα γιατρό.

4. Όλα δουλεύουν ρολόι!
Το να πηγαίνεις κανονικά τουαλέτα, χωρίς να διπλώνεσαι στα δύο από τον πόνο και να κάνεις τη δουλειά σου ανενόχλητη χαζεύοντας παράλληλα το instagram σημαίνει ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει, οπότε μπράβο σου συνέχισε να κάνεις ό,τι κάνεις!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr