•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Γυναίκα

5 αλλόκοτα σημάδια που σου δείχνουν ότι χρειάζεσαι ενυδάτωση

( λέξεις)
5 αλλόκοτα σημάδια που σου δείχνουν ότι χρειάζεσαι ενυδάτωση

Σουυ έχει τύχει να μιλά με μία φίλη σου και ξαφνικά να παρατηρείς μια αλλόκοτη συμπεριφορά εκ μέρους της; Και αν ναι, σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να οφείλεται σε ενδεχόμενη αφυδάτωσή της;

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού ευθύνεται για διάφορες λειτουργίες του, όπως είναι και η εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Όταν δεν προσλαμβάνεις όσα υγρά πρέπει ημερησίως, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις μακροπρόθεσμα μια αλλόκοτη συμπεριφορά.

Πέρα από αυτό όμως (και από τα πολύ κίτρινα ούρα, φυσικά), η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να γίνει αντιληπτή και από ακόμη 5 περίεργες ενδείξεις. Δες ποιες είναι αυτές για να είσαι σε εγρήγορση.

1) Κακή αναπνοή (ξαφνικά)
Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, είναι μία ένδειξη αφυδάτωσης. Το σάλιο περιέχει μερικά "καλά" βακτήρια που βοηθούν στην καταπολέμηση των διαφόρων μικροβίων στο στόμα. Αν είσαι αφυδατωμένη, τα επίπεδα αυτών των βακτηρίων στο σάλιο μειώνονται, με αποτέλεσμα τη δυσοσμία της αναπνοής σου.

2) Νιώθεις μια νοητική σύγχυση
Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη πολλών πραγμάτων, αλλά αν δεν έχεις πιει νερό για μέρες, τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς και την αφυδάτωση μόλις το παρατηρήσεις.

3) Ξαφνικές λιγούρες
Σε περίπτωση που δεν είσαι έγκυος, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς την αφυδάτωση. Το συκώτι για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται νερό (όπως και τα περισσότερα όργανα του σώματος). Όταν δεν το βρίσκει, δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι χρειάζεται "καύσιμα", σήμα που εσύ όμως μεταφράζεις ως πείνα και όχι ως δίψα.

4) Το δέρμα αδυνατεί να επανέλθει
Κάνε ένα γρήγορο τεστ. Τράβηξε το δέρμα στο πίσω μέρος του χεριού σου και άσε το. Αν επανέλθει αμέσως, τότε δεν έχεις πρόβλημα αφυδάτωσης. Αν καθυστερήσει, τότε μάλλον πρέπει να ψαχτείς. Αυτό συμβαίνει γιατί η σωστή ενυδάτωση, μεταξύ άλλων, ενισχύει και την ελαστικότητα του δέρματος.

5) Δεν ιδρώνεις
Μπορεί να γυμνάζεσαι αρκετά, αλλά να μην ιδρώνεις όπως άλλοτε. Μία πολύ πιθανή εξήγηση είναι και εδώ η αφυδάτωση, καθώς ο αφυδατωμένος οργανισμός σου προσπαθεί να κάνει "κράτη" στα υγρά του, μη αφήνοντάς σε να ιδρώσεις.

Όπως και να έχει, ξέρεις ότι υπάρχουν πάμπολλοι λόγοι που επιβάλλουν τη σωστή ενυδάτωσή σου, οπότε μην το αμελείς. Έχε νερό πάντα μαζί σου, είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr