•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 16 C
    Αθήνα
Γονείς - Μαμά

5+1 δημιουργικές δραστηριότητες με το μωρό

( λέξεις)
5+1 δημιουργικές δραστηριότητες με το μωρό

Με τον χρόνο να είναι φευγαλέος και το μωρό σας να μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς, αδράξτε την ευκαιρία και απολαύσετε τις στιγμές μαζί του στο έπακρο με δραστηριότητες μόνο για σας τους δυο. Δραστηριότητες για την μαμά και το μικρό της. Ανοίγοντας μπροστά του έναν κόσμο ιδανικό για εξερεύνηση. Άλλωστε τα παιδιά που είναι μεταξύ του ενός έτους και των τριών ετών μέσα από όλα αυτά τα ερεθίσματα δομούν και την προσωπικότητά τους. Μετατρέψτε, λοιπόν, το διάστημα αυτό σε μια περίοδο που και εσείς, οι γονείς, μπορείτε να δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του και να ζήσετε ξανά τα πάντα «για πρώτη φορά».

Μαθήματα κολύμβησης με το μωρό σας

Σε εσωτερικές ή εξωτερικές πισίνες τα μαθήματα κολύμβησης είναι μια εξαιρετική δραστηριότηταγια το μωρό σας. Αρχικά μαθαίνει βασικές δεξιότητες για την σωστή συμπεριφορά του μέσα στο νερό. Και επειδή είναι πολύ μικρό για να κάνει μόνα του το μάθημα αυτό, η συμμετοχή της μαμάς είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται να νιώθει μέσα στο νερό. Παράλληλα βοηθά και εσάς να είστε πιο σίγουρες σε σχέση με τις δικλείδες ασφαλείας.

Παιχνίδια ρόλων

Τα παιδιά μεταξύ δεκατεσσάρων και δεκαοκτώ μηνών αρχίζουν να ασχολούνται με τα παιχνίδια φαντασίας. Ενισχύστε όλο αυτό παίζοντας μαζί τους παιχνίδια ρόλων. Με αποκριάτικες στολές, με λίγα αξεσουάρ ή απλά με δικά σας παλιά ρούχα, μεταμφιεστείτε και αφεθείτε στην εκκολαπτόμενη φαντασία του παιδιού σας! 

Ένα οχηρό από… σεντόνια

Πόσα χαμόγελα φέρνει σε όλους μας η θύμηση των οχυρών – σπιτιών που φτιάχναμε στο σπίτι μας με τα σεντόνια και τις κουβέρτες; Η απάντηση είναι πολλά! Σύμφωνα με την Washington Post ο λόγος που τα παιδιά αγαπούν αυτό το παιχνίδι είναι η «μαγεία» που δημιουργείται αλλά και οι στιγμές δημιουργικότητας που βιώνουν. Θεωρείται από τα παιδιά άλλωστε ως «το σπίτι μακριά από το σπίτι», σύμφωνα με την ίδια δημοσίευση. Γι’ αυτό βάλτε σεντόνια, πάρτε φακό και λίγα μαξιλάρια και απολαύστε την «φωλίτσα» σας.

Σαπουνόφουσκες

Οι σαπουνόφουσκες ενεργοποιούν πολλές αναπτυξιακές δεξιότητες σε αυτή την ηλικία. Κάνοντας τη δραστηριότητα αυτή ιδανική για τα μωρά σας. Το να κυνηγούν τις φυσαλίδες τα βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη της αδρής κινητικότητας, στον συντονισμό ματιών – χεριών αλλά και στην άσκηση της λεκτικής επικοινωνίας. Το παιδί θα κερδίσει όλα αυτά υποσυνείδητα, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσει τον ιδιαίτερο χρόνο μαζί σας φτιάχνοντας αναμνήσεις που θα κρατήσει για μια ζωή.

Μουσική για μικρούς και μεγάλους

Εκτός από τον σπουδαίο ρόλο που παίζει το παιδικό τραγούδι στην ανάπτυξη ενός παιδιού είναι σημαντική και η γενικότερη ενασχόλησή του με τη μουσική. Μέσω αυτής της δραστηριότητας ένα παιδί είναι ικανό να αναπτύξειταχύτερα τα μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με την γλώσσα αλλά και τις, μετέπειτα, δεξιότητες ανάγνωσης. Ως εκ τούτου το να συμμετέχετε σε ένα μάθημα μουσικής, για μαμάδες και παιδιά μεταβρεφικής ηλικίας, θα τα βοηθήσει αρκετά στο να εκφράζονται και να γίνονται κατανοητά, ακόμα και αν δεν έχουν κατακτήσει πλήρως τα λεκτικά τους μέσα.

Καλοκαιρινά παιχνίδια

Το παιχνίδι στη θάλασσα δεν είναι απλώς άλλη μια καλοκαιρινή δραστηριότητα. Προσφέρει στα παιδιά αμέτρητες ευκαιρίες για μάθηση. Από την κατασκευή κάστρων από άμμο, τη συλλογή κογχυλιών, το πικνίκ, το δροσιστικό παιχνίδι στο νερό, αλλά και πολλά άλλα, οι επιλογές που σας δίνονται είναι πολυάριθμες. Κάνοντας την παραλία το ιδανικό μέρος για να περάσετε όμορφες και δημιουργικές στιγμές παρέα.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr