•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 19 C
    Αθήνα
Εγκυμοσύνη - Γονιμότητα

Τα 5 στάδια μιας εγκυμοσύνης

( λέξεις)
Τα 5 στάδια μιας εγκυμοσύνης

Από την στιγμή που μια γυναίκα μαθαίνει ότι είναι έγκυος, μέχρι την πολυπόθητη ώρα του τοκετού, όταν επιτέλους κρατήσει στην αγκαλιά της το μωράκι της, το χρονικό διάστημα είναι πολύ μεγάλο και οι ψυχολογικές της μεταπτώσεις ακόμα μεγαλύτερες. Ας δούμε τα πέντε στάδια μιας φυσιολογικής εγκυμοσύνης, όπως τα βιώνει κάθε μέλλουσα μανούλα:

Πρώτο στάδιο

Μόλις ανακάλυψες ότι είσαι έγκυος και η χαρά σου είναι τεράστια. Ταυτόχρονα αρχίζεις να νιώθεις άγχος για το παραμικρό, αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρεις μέχρι το τέλος, ενώ ακόμα δεν έχει αποκαλύψει το ευχάριστο νέο, παρά μόνο στους πολύ δικούς σου ανθρώπους. 

Δεύτερο στάδιο

Τα πρώτα κιλά κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά ακόμα κανείς δεν καταλαβαίνει ότι είσαι έγκυος, εκτός αν του το πεις εσύ η ίδια. Τρέχεις συνεχώς για διάφορες εξετάσεις και ταυτόχρονα έχεις να αντιμετωπίσεις τις πρωινές ναυτίες, τους εμετούς, αλλά και μια απίστευτη κούραση.

Τρίτο στάδιο

Πλέον η κοιλίτσα σου φαίνεται κανονικά και εσύ διανύεις την καλύτερη φάση της εγκυμοσύνης σου. Έχεις χαλαρώσει, έχεις ομορφύνει, οι ναυτίες ανήκουν στο παρελθόν και όλοι σε ρωτούν αν έχεις μάθει το φύλο του μωρού σου. Ταυτόχρονα αρχίζεις δειλά δειλά τις πρώτες αγορές για το μωρό σου.

Τέταρτο στάδιο

Αρχίζεις να φουσκώνεις όλο και περισσότερο, ενώ απλές δραστηριότητες όπως να ξυρίσεις τα πόδια σου ή να δέσεις τα κορδόνια σου, φαντάζουν όλο και πιο δύσκολες. Ακόμα και τα ρούχα εγκυμοσύνης αρχίζουν να σε στενεύουν, αλλά δεν θέλεις να αγοράσεις άλλα, αφού δεν έχει μείνει πολύς καιρός ακόμα. Αντίθετα προτιμάς να αγοράζεις πράγματα για το μωρό και να ετοιμάζεις το παιδικό δωμάτιο.

Πέμπτο στάδιο

Η βαλίτσα για το μαιευτήριο είναι έτοιμη και εσύ κάθε βραδύ βλέπεις στον ύπνο σου ότι γεννάς. Περπατάς πολύ κατ’ εντολή του γιατρού σου, για να κατέβει το μωρό και πλέον νιώθεις τόσο τεράστια που συχνά δυσκολεύεσαι ακόμα και να αναπνεύσεις. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία τοκετού τα νεύρα σου γίνονται τσατάλια και το μόνο που θέλεις είναι επιτέλους να γεννήσεις! H περίοδος της εγκυμοσύνης ήταν ωραία και την απόλαυσες στο έπακρο, αλλά πλέον βαρέθηκες να εισαι έγκυος. Τώρα πια δεν κρατιέσαι να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr