•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 16 C
    Αθήνα
Γονείς - Μαμά

Διάδρομος στην εγκυμοσύνη;

( λέξεις)
Διάδρομος στην εγκυμοσύνη;

Όταν είστε έγκυος, δεν είναι πάντα δυνατό να γυμνάζεστε όπως θα κάνατε συνήθως, ειδικά όταν φτάσετε στα μεταγενέστερα τρίμηνα. Έτσι, εάν σας άρεσε το γρήγορο τρέξιμο ή αν απολαμβάνετε ένα χαλαρό τζόκινγκ στο διάδρομο, μπορεί να αναρωτηθείτε αν είναι ακόμα ασφαλές ενώ είστε έγκυος.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ενός διαδρόμου για προπόνηση, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αντίκτυπου στις αρθρώσεις σας, της ενδυνάμωσης των μυών και της θωράκισης της υγείας της καρδιάς. Επιπλέον, η χρήση διαδρόμου σε εσωτερικούς χώρους σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τον καιρό ή τη θερμοκρασία που μπορεί να σας επηρεάσει. 

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε διάδρομο ενώ είστε έγκυος, αλλά είναι σημαντικό να λαμβάνετε ορισμένες προφυλάξεις και να μην πιέζετε τον εαυτό σας στον ίδιο βαθμό που θα κάνατε προηγουμένως.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον διάδρομο όσο είμαι έγκυος;

Οι έγκυες γυναίκες με καλή υγεία και αφού λάβουν την έγκριση από τον γιατρό τους, μπορούν να χρησιμοποιούν τον διάδρομο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε εάν δεν είστε έγκυος.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) συνιστά στις εγκύους να αποφεύγουν οποιαδήποτε αθλήματα επαφής ή δραστηριότητες όπου υπάρχει κίνδυνος πτώσης ή τραυματισμού στην κοιλιά.

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σκοντάψετε όταν κάνετε τζόκινγκ ή τρέχετε, είτε βρίσκεστε έξω είτε σε εσωτερικό χώρο σε διάδρομο. Αλλά αυτός ο κίνδυνος είναι ελαφρώς υψηλότερος όταν χρησιμοποιείτε διάδρομο, καθώς η ζώνη θα συνεχίσει να κινείται ακόμα κι αν αρχίσετε να χάνετε την ισορροπία σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να αποφεύγετε το σπριντ σε διαδρόμους κατά την εγκυμοσύνη. Διατηρήστε έναν άνετο ρυθμό, που δεν σας βγάλει εκτός ισορροπίας.

Τι να προσέξετε

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να τρέχετε πιο γρήγορα ή για περισσότερο από όσο τρέχατε προηγουμένως. Δεν είναι ασφαλές να πιέζετε τον εαυτό σας και το σώμα σας, ειδικά στην φάση της εγκυμοσύνης, που το σώμα σας περνά από μια σειρά μεγάλων αλλαγών.

Επίσης αν δεν τρέχατε πριν την εγκυμοσύνη σας, ίσως δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ξεκινήσετε τώρα. Στην εγκυμοσύνη, το κέντρο βάρους σας αλλάζει, γεγονός που σας βγάζει εκτός ισορροπίας και σας κάνει πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς όταν τρέχετε.

Έτσι, θα πρέπει να πάτε μόνο όσο γρήγορα και όσο μπορούσατε πριν την εγκυμοσύνη. Καθώς προχωράτε πιο μακριά, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε την ίδια ορμή, επομένως φροντίστε να προσαρμόσετε την ταχύτητα και την απόσταση σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το παρακάνετε.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr