•   Τρίτη, 23 Ιουλίου
  • 35.9 C
    Αθήνα
Εγκυμοσύνη - Τοκετός

3 πράγματα που πρέπει να τακτοποιήσετε πριν τη γέννα

( λέξεις)
3 πράγματα που πρέπει να τακτοποιήσετε πριν τη γέννα

Από τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου έως την προετοιμασία της τσάντας για το μαιευτήριο και την επιλογή παιδίατρου, υπάρχουν πολλά να τακτοποιήσετε. Και με όλες αυτές τις ορμόνες εγκυμοσύνης που σας κατακλύζουν, είναι ιδιαίτερα εύκολο να πανικοβληθείτε.

Πριν το κάνετε, μάθετε αυτό: υπάρχει μόνο μια μικρή ομάδα πραγμάτων που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν πριν φτάσει το μωρό. Αυτές είναι οι βασικές ανάγκες: αγορά του βασικού εξοπλισμού, όπως κάθισμα αυτοκινήτου και κούνια, εφοδιασμός με τα απαραίτητα για το νεογέννητο, όπως ρούχα, κλινοσκεπάσματα και πάνες, και προσαρμογή του σπιτιού έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για μωρό (π.χ. να καλύψετε τις πρίζες ρεύματος). Εστιάστε σε αυτά πρώτα.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα πράγματα, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας.

#1 Ώρα για λίστα
Είναι σημαντικό να έχετε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε, ώστε να παραμείνετε οργανωμένοι. Μπορείτε να τα καταγράψετε ανά κατηγορία – τι θέλετε να αλλάξετε στο σπίτι, τι πρέπει να αγοράσετε, οικονομικά θέματα κ.λπ. – και να τα αναφέρετε κατά σειρά σπουδαιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν τα πράγματα στο κάτω μέρος κάθε ενότητας της λίστας δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη στιγμή της άφιξης του μωρού, θα είστε πιο χαλαροί γνωρίζοντας ότι τα πιο σημαντικά πράγματα έχουν τακτοποιηθεί.

#2 Έρευνα
Εξοικονομήστε χρόνο έρευνας ζητώντας από φίλους και μέλη της οικογένειας συστάσεις και παραπομπές για πράγματα όπως η εύρεση ενός καλού παιδίατρου. Ακόμη και ο γυναικολόγος σας μπορεί να έχει μερικούς καλούς γιατρούς στο μυαλό του, επομένως μπορεί να βγάλετε εύκολα και γρήγορα αυτήν την υποχρέωση από τη λίστα σας.

#3 Βοήθεια
Όχι, δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μόνη σας και αυτό είναι εντάξει! Αντ’ αυτού, ζητήστε βοήθεια. Ο σύντροφός σας μπορεί να αναλάβει τις βασικές δουλειές που χρειάζεται το βρεφικό δωμάτιο και η μητέρα σας ίσως μπορεί να προετοιμάσει για εσάς μερικά υγιεινά γεύματα. Θα πιέσετε υπερβολικά τον εαυτό σας εάν προσπαθείτε να διαχειριστείτε τα πάντα μόνη σας και σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα είναι χαρούμενα να σας βοηθήσουν.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr