•   Σάββατο, 27 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Γονείς & More

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς - Μοιράστε αγκαλίτσες ολούθε!

( λέξεις)
Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς - Μοιράστε αγκαλίτσες ολούθε!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1986 στο Clio του Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Ο Kevin Zaborney ήταν αυτός που επινόησε αυτή την ιδέα. Η ιδέα του ήρθε όταν παρατήρησε κατά τη διάρκεια των γιορτών ότι οι άνθρωποι φαινόταν λιγότερο χαρούμενοι, ειδικά κατά τη διάρκεια του διαστήματος που ακολουθεί μετά τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Σημασία

Η βασική σημασία πίσω από αυτή την όμορφη αυτή πρωτοβουλία είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι πιο συμπονετικοί και να δείχνουν τα συναισθήματά τους με πιο έντονο τρόπο. Δεδομένων των εποχών που αλλάζουν, οι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται μόνοι και απομονωμένοι. Η αγκαλιά βοηθά στη δημιουργία δεσμών μεταξύ τους. Είναι ένας όμορφος τρόπος για να δείξετε υποστήριξη και συμπόνια. Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Αγκαλιάς στοχεύει να μεταμορφώσει τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τα συναισθήματά τους.

Το αγκάλιασμα οδηγεί στη χαρά και ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων. Όχι μόνο φέρνει θετικότητα και γλυκύτητα στις σχέσεις, αλλά η αγκαλιά είναι επίσης γνωστή για τις άλλες ευεργετικές της πτυχές, όπως η μείωση του στρες, η καλύτερη υγεία της καρδιάς και η βελτίωση του ανοσοποιητικού. Η αγκαλιά εκκρίνει ωκυτοκίνη στον εγκέφαλο, η οποία είναι μια χημική ουσία (νευροδιαβιβαστής) που είναι υπεύθυνη για την ευτυχία.

 

Λόγω της πανδημίας, όταν πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης, μια εικονική αγκαλιά ή μια χειρονομία που συνεχίζει να ενσαρκώνει το πνεύμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αγκαλιάς θα ήταν τέλεια για να διαδώσει αυτή τη συγκινητική πρωτοβουλία. Είτε με εικονικές αγκαλιές είτε με γενναιόδωρα λόγια, στάση και πράξεις, οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον και να κάνουν ο ένας τον άλλον να αισθάνεται ασφαλής και χαρούμενος.

Η Virginia Satir, μια σπουδαία οικογενειακή ψυχολόγος λέει ότι χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 για να διατηρηθούμε και 12 για να εξελιχθούμε.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr