•   Παρασκευή, 26 Απριλίου
  • 18.5 C
    Αθήνα
Παραμύθια για παιδιά

Το πασχαλινό αυγό στα συγκρουόμενα

( λέξεις)
Το πασχαλινό αυγό στα συγκρουόμενα

Περίμενε υπομονετικά όλη την χρονιά μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για Πάσχα, και μόλις έμαθε ότι σε μια γειτονιά εκεί κοντά είχε ανοίξει καινούριος παιδότοπος, δεν έχασε την ευκαιρία.

"Τώρα που δεν έχουμε πολύ διάβασμα, τι θα λέγατε να πηγαίναμε για συγκρουόμενα;", είπε στα άλλα αυγά στο καλαθάκι. Αυτά μόλις άκουσαν την πρότασή του ξετρελάθηκαν, και άρχισαν να ονειρεύονται πως βρίσκονταν ήδη εκεί. Έτσι λοιπόν, όλα τα αυγά στο καλαθάκι, βαμμένα κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μπλε για το Πάσχα, με σχέδια ή χωρίς, πήγαν στο Λούνα Παρκ για να παίξουν στα συγκρουόμενα.

Αφού προμηθεύτηκαν αρκετές μάρκες, ανέβηκαν το καθένα σε ένα συγκρουόμενο, ή και δυο μαζί, ανάλογα με το πόση εμπειρία είχαν, και έδεσαν καλά τις ζώνες τους. Το καλό μας αυγό πάλι που δεν είχε ξαναοδηγήσει ποτέ πριν συγκρουόμενο, ενθουσιάστηκε τόσο που δεν άφησε κανένα άλλο να ανέβει μαζί του. "Μπορώ και μόνος μου", τους είπε, έπειτα έπιασε το τιμόνι και έπαιξε με τα πετάλια για να καταλάβει πως δουλεύουν.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και οδηγούσε το αυτοκινητάκι με μεγάλη άνεση. Τόσο πολύ μάλιστα του άρεσε το παιχνίδι, που άρχισε να παίρνει φόρα και να χτυπάει τα αμάξια των άλλων αυγών. Αυτά πάλι, κάθε φορά που ένιωθαν ότι τα χτυπούσε σκόπιμα, προσπαθούσαν να ανταποδώσουν το χτύπημα. Έτσι λοιπόν μετά από λίγο όλα τα αυγά βρέθηκαν να τρέχουν ξωπίσω του. Μόλις λοιπόν με τα πολλά κατάφεραν να το περικυκλώσουν, με μεγάλη δύναμη έπεσαν πάνω του.

"Ουφ θέε μου, ζαλίστηκα", είπε το καλό μας αυγό, το οποίο τρόμαξε από την μεγάλη σύγκρουση και ένιωσε να τα χάνει.Τα άλλα αυγά πάλι είχαν κλείσει το αμαξάκι του σε μια γωνία και δεν έλεγαν να κάνουν όπισθεν για να ξεκολλήσει, παρά μόνο όταν τους είπε: "Βγάλτε με από δω, δεν σας ξαναχτυπάω!".

Αυτά πάλι, μόλις το άκουσαν, ξέσπασαν σε γέλια. Έβαλαν όπισθεν και το άφησαν να φύγει, έπειτα πάλι συνέχισαν να κόβουν βόλτες το καθένα στο αμαξάκι του ώσπου η ώρα πέρασε και γύρισαν στο σπίτι.

Και το καλό μας αυγό; Πήρε το μάθημά του; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα, αφού όταν ήρθε η Κυριακή της Πασχαλιάς η νοικοκυρά έσπασε με αυτό όλα τα άλλα αυγά για να πει "Χριστός Ανέστη" με τα εγγόνια της.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr