•   Σάββατο, 27 Απριλίου
  • 13 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Όταν το παιδί θυμώνει: Γιατί δεν είναι και τόσο κακό;

( λέξεις)
Όταν το παιδί θυμώνει: Γιατί δεν είναι και τόσο κακό;

Οι μαμάδες πιστεύουμε ότι τα έχουμε πάει καλά μόνο όταν το παιδί είναι χαμογελαστό, η αλήθεια είναι όμως ότι και η έκφραση του θυμού και τα ξεσπάσματα-όσο μεγάλη πρόκληση κι αν είναι- είναι τελικά κάτι θετικό. Γιατί;

1.Καλύτερα να τα εκφράζει παρά να τα κρατάει μέσα του. Τα δάκρυα, για παράδειγμα, έχουν κορτιζόλη, το οποίο σημαίνει ότι κάθε φορά που κλαίμε απελευθερώνουμε το άγχος. Για αυτό μετά από κάθε ξέσπασμα, το παιδί (όχι εσύ) αισθάνεται πολύ καλύτερα.

2.Του βάζεις όρια. Όταν το παιδί θυμώνει, συνήθως είναι γιατί του είπες «όχι». Κι αυτό είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι του βάζεις όρια για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι!

3. Νιώθει ασφάλεια. Ο θυμός δείχνει- εκτός από το ξέσπασμα- ότι νιώθει αρκετά καλά και άνετα μαζί σου ώστε να εκφραστεί όπως θέλει και να σου εκφράσει τα συναισθήματά του.

4.Ο θυμός σας φέρνει πιο κοντά, γιατί μετά το ξέσπασμα θα δει ότι ακόμα έχει την αγκαλιά σου, την τρυφερότητα, τα λόγια που το καθησυχάζουν και την σιγουριά που νιώθει με την οικογένειά του.

5. Το ξέσπασμα βοηθά το παιδί να έχει πιο υγιή συμπεριφορά και στο μέλλον. Κάποιες φορές ο θυμός μπορεί να εκφραστεί μέσω της επιθετικότητας ή της δυσκολίας να μοιράζεται. Όταν έχει ξεσπάσματα θυμού καταφέρνει να εκφραστεί με τον πιο φυσικό και υγιή τρόπο.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr