•   Πέμπτη, 09 Μαΐου
  • 18 C
    Αθήνα
Παιδί - Διατροφή

Τι να κάνεις όταν το μωρό κλαίει μετά το φαγητό;

( λέξεις)
Τι να κάνεις όταν το μωρό κλαίει μετά το φαγητό;

Για κάποιους γονείς είναι μια καθημερινότητα: Όταν τελειώνει το φαγητό, το μωρό κλαίει. Πεινάει κι άλλο; Έφαγε γρήγορα και δεν κατάλαβε ότι χόρτασε; Αν η ποσότητα είναι αρκετή, προφανώς θέλει να φάει κι άλλο επειδή... μπορεί! Όχι, δεν χρειάζεται να αυξήσεις την ποσότητα ή να δώσεις περισότερα σνακ-εκτός αν στο πει ο παιδίατρος- αλλά να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips:

Να τρώτε όλοι μαζί: Αν το παιδί τρώει μόνο του, τότε όταν θα σας δει να τρώτε θα ζηλέψει. Οπότε καθίστε όλοι μαζί στο τραπέζι, ώστε να μην δώσει σημασία στο πότε θα τελειώσει το φαγητό.

Μάθετε στο παιδί να τρώει μόνο του: Ένα από τα καλά του baby-led weaning είναι κι αυτό. Το παιδί νιώθει ανεξάρτητο κι έχει έλεγχο του τι τρώει. Οπότε όταν θα τελειώσει το φαγητό, θα το περιμένει, οπότε δεν θα κλάψει.

Δώστε του ένα κουτάλι κι αφήστε λίγο πουρέ στο τραπεζάκι του. Μέχρι να πάτε να πλύνετε τα πιατικά θα απασχολείται με το κουταλάκι και δεν θα καταλάβει πότε τέλειωσε το φαί.

Τραγουδήστε ή κάντε κάτι για να ξεχαστεί αμέσως μετά το φαγητό. Εάν πίνει νερό μόνο του με το ποτηράκι μπορείτε να του το προσφέρετε για να απασχοληθεί με κάτι.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr