•   Δευτέρα, 27 Μαΐου
  • 17 C
    Αθήνα
Γυναίκα

2 καλές συνήθειες που τελικά δεν σου κάνουν και τόσο καλό

( λέξεις)
2 καλές συνήθειες που τελικά δεν σου κάνουν και τόσο καλό

Όπως όλοι, μεγάλωσες κι εσύ με κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής. Να βουρτσίζεις τα δόντια σου τακτικά, να πλένεις τα χέρια σου πριν το φαγητό, να αλλάζεις εσώρουχο. Κι όμως υπάρχουν κάποιες συνήθειες καθαριότητας που σίγουρα δεν πρέπει να παραμελείς, αναμφίβολα όμως δεν πρέπει και να παρατραβάς αφού σε κάνουν πιο ευάλωτη σε μολύνσεις.

Πλένεις τα δόντια σου αμέσως μετά το φαγητό

Αν και είναι ταυτόσημο με την υγιεινή των δοντιών, χρειάζεται να το κάνεις τη σωστή στιγμή και αυτή δεν είναι αμέσως μετά το φαγητό. Ναι, ναι τροφές κολλάνε στα δόντια, τα βακτήρια κάνουν πάρτι, αλλά χρειάζεται να αφήσεις να περάσει τουλάχιστον μισή ώρα πριν βρεθείς μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου με την οδοντόβουρτσα στο χέρι. Αλλιώς, σύμφωνα με την Ακαδημία Γενικής Οδοντιατρικής (AGD) των ΗΠΑ, τα καταστρέφεις. Αυτό επειδή το στόμα μετά από ένα γεύμα είναι γεμάτο οξέα τα οποία επιτίθενται στα δόντια, διαβρώνοντας τις στοιβάδες τους – την αδαμαντίνη και την οδοντίνη. «Βουρτσίζοντάς τα στην πραγματικότητα σπρώχνουμε τα οξέα πιο βαθιά μέσα στην αδαμαντίνη και στην οδοντίνη, προκαλώντας τους μεγαλύτερες βλάβες», λέει  δρ Χάουαρντ Ρ. Γκάμπλ, πρόεδρος της Ακαδημίας.

 Πλένεις συνεχώς τα χέρια σου με αντισηπτικό σαπούνι

Παρά την εύλογη σκέψη σου ότι έτσι θα καταπολεμήσεις τα μικρόβια, στην πραγματικότητα, με την καθημερινή επανάληψη, τα κάνεις πιο ανθεκτικά (τα μικρόβια, όχι τα χέρια σου). Καλό είναι να χρησιμοποιείς αντισηπτικό αλλά με μέτρο.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr