•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 17 C
    Αθήνα
Παιδί & More

6 παιχνίδια που θα μάθουν στο παιδί να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού

( λέξεις)
6 παιχνίδια που θα μάθουν στο παιδί να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού

Κι επειδή είναι λογικό να θέλουν να παίξουν έξω στην παιδική χαρά (ή να δουν κινούμενα σχέδια), ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού είναι να τις κάνεις πιο... ενδιαφέρουσες! Δες τον τρόπο:

1.Παιχνίδι ταχύτητας: Ποιος θα τακτοποιήσει πιο γρήγορα τα παιχνίδια του; Ποιος θα σπάσει το ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας; Το παιχνίδι μπορεί να έχει και έπαθλο, ώστε να ανυπομονούν για την επόμενη φορά..!

2. Στρατιωτάκια...με σιδερωμένα ρούχα: Δίνεις τα σιδερωμένα και τους λες να τα βάλουν σωστά στη θέση τους. Μετά θα κάνεις επιθεώρηση και θα παρασημοφορήσεις το πιο τακτοποιημένο συρτάρι!

3. Απόκριες κάθε μέρα: Τα παιδιά ντύνονται σαν τον αγαπημένο τους ήρωα και κάνουν τις δουλειές του σπιτιού. Μπορούν να χρησιμοποιοήσουν τις δυνάμεις του σούπερ-ήρωα που αγαπούν για να σκουπίσουν ή να ξεσκονίσουν!

4.Αγώνας δρόμου με... παιχνίδια: Αν έχεις κουτιά για τα παιχνίδια τους, τότε πες τους να μαζέψουν τα παιχνίδια (από όλο το σπίτι) και να τα βάλουν στα κουτιά. Όποιος τα βάλει πιο γρήγορα (αν έχεις ένα παιδί, τότε μπορείς να παίξεις εσύ) κερδίζει!

5. Ζάρια... Κάθε αριθμός κρύβει και μια δουλειά. Ρίξτε το ζάρι για να δείτε ποιος θα κάνει τι. Είναι συναρπαστικό, διασκεδαστικό και δίκαιο!

6. Καθαριότητα με μουσική: Κάντε τις δουλειές του σπιτιού με μουσική. Όταν θα σταματάς τη μουσική θα πρέπει όλοι να μείνουν ακίνητοι (για να ξεκουραστούν), όταν η μουσική αρχίσει πάλι, ο καθένας συνεχίζει τη δουλειά του. Έτσι κανείς δεν θα βαριέται την ώρα που καθαρίζει!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr