•   Τρίτη, 23 Ιουλίου
  • 34 C
    Αθήνα
Γυναίκα

4 λόγοι που αποδεικνύουν ότι είναι καλύτερο να γυμνάζεσαι το βράδυ

( λέξεις)
4 λόγοι που αποδεικνύουν ότι είναι καλύτερο να γυμνάζεσαι το βράδυ

Δεν υπάρχει πια δικαιολογία! Δεν προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο επειδή τα παιδιά ξυπνούν νωρίς και δεν μπορείς να πας για περπάτημα γιατί πρέπει να πας τα παιδιά φροντιστήριο. Κι όμως η ιδανική στιγμή για να γυμναστείς είναι την ώρα... που κοιμούνται!

1. Αντίο πίεση
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Strength Conditioning Research απέδειξε ότι η βραδινή γυμναστική έχει οφέλη και σε αυτό. Οι ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ασκούνταν το πρωί και η δεύτερη, το βράδυ. Το δεύτερο γκρουπ παρουσίασε μείωση της πίεσης κατά 15%.

2. Αντίο περιττό λίπος
Όσο κι αν υπάρχει η φήμη ότι περισσότερη ενέργεια έχεις το πρωι (και μάλιστα πριν ακόμα φας πρωινό), το βράδυ, παρόλο που τα αποθέματα ενέργειάς σου μπορεί να έχουν μειωθεί, οι αντοχές σου καλύτερες. Αυτό σημαίνει μυϊκό κέρδος. Έρευνα του Πανεπιστημίου New England του Birmingham έδειξε ότι όσοι γυμνάζονται το βράδυ, η προπόνησή τους έχει 20% μεγαλύτερη διάρκεια και μεγαλύτερη ένταση. Με άλλα λόγια, μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες με λιγότερες επαναλήψεις.

3. Αντίο αυπνίες
Μελέτη του Εθνικού Κέντρου Ύπνου της Αμερικής έχει αποδείξει, με τρανταχτά στοιχεία, ότι όσοι συνηθίζουν να γυμνάζονται με βάρη το βράδυ απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα και διάρκεια ύπνου σε σχέση με εκείνους που το κάνουν το πρωί ή τις απογευματινές ώρες. Τη στιγμή λοιπόν που οι μύες σου αναπτύσσονται και ανακάμπτουν βοηθούν να έχεις έναν πιο βαθύ και ποιοτικό ύπνο (από αυτούς που ξυπνάς και νιώθεις έτοιμη για όλα).

4. Αντίο άγχος
Σαν να μην έφτανε ο ποιοτικότερος ύπνος και οι έξτρα θερμίδες, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, το πρωί τα επίπεδα της κορτιζόλης μας είναι υψηλότερα κάτι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μυών. Αντιθέτως, το βράδυ τα επίπεδα τεστοστερόνης είνα στο φόρτε τους, γεγονός που ενισχύει την ανάπτυξη των μυών.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr