•   Κυριακή, 28 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Γονείς & More

Πως θα μάθω το παιδί μου να μην με διακόπτει όταν μιλάω στο τηλέφωνο;

( λέξεις)
Πως θα μάθω το παιδί μου να μην με διακόπτει όταν μιλάω στο τηλέφωνο;

Χτυπάει το τηλέφωνο και μέσα σε δευτερόλεπτα έχει έρθει μπροστά σου, θέλει να σου δείξει το καινούριο του παιχνίδι, να φάει, κλαίει επειδή κάτι κόλλησε στα μαλλιά, τσακώνεται με την αδερφή της και η γκρίνια δεν έχει τελειωμό. Τι συμβαίνει με τα παιδιά και το τηλέφωνο;

Εάν έχεις επιστρέψει από τη δουλειά και το παιδί δεν σε έχει δει καθόλου είναι λογικό να θέλει να σε «χορτάσει» και καλό είναι να προσφέρεις ποιοτικό χρόνο-όσο γίνεται. Επειδή όμως προκύπτουν έκτακτα τηλεφωνήματα, ανάμεσα στο πλύσιμο των πιάτων, το μπάνιο του μωρού και το σιδέρωμα, δύσκολα μπορείς να παίξεις με το παιδί και μετά να μιλήσεις με την ησυχία σου.

Τι να κάνεις; Μπορείς να έχεις δίπλα στο τηλέφωνο ή στο τραπεζάκι του σαλονιού ένα κουτί με «παιχνίδια έκτακτης ανάγκης». Πριν σηκώσεις το ακουστικό πες του «πρέπει να μιλήσω στο τηλέφωνο. Παίξε με το παζλ μέχρι να τελειώσω και μετά θα παίξουμε μαζί» ή «φτιάξε μου μια ζωγραφιά και δειξ’ την μου όταν κλείσω το τηλέφωνο!», έτσι θα αποφύγεις ερωτήσεις του τύπου «μαμά τι χρώμα να κάνω τα λουλούδια» την ώρα που προσπαθείς να συνεννοηθείς με την συνάδελφο για το νέο project που ετοιμάζετε!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr